Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο άπατρις και απατεώνας Μαντέλης “στηνει στον τοίχο” το πολιτικό σύστημα

Η κυνική ομολογία του Τ. Μαντέλη ότι χρηματίστηκε κατά την υπουργική του θητεία

Η κυνική ομολογία του Τ. Μαντέλη ότι χρηματίστηκε κατά την υπουργική του θητεία “στήνει στον τοίχο” ολόκληρο το πολιτκό  σύστημα.

Ολα όσα για χρόνια λέγονταν και γράφονταν για μίζες, off – shore εταιρίες και αργυρώνυτους πολιτικούς αποδεικνύονται δυστυχώς αληθή. Παρ΄ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί τα διέψευδαν μετά βδελυγμίας και μιλούσαν για λάσπη χωρίς στοιχεία αυτά προκύπτουν ακριβέστατα.
Το ίδιο ακριβή προκύπτουν και όσα λέγονταν για το πέπλο συγκάλυψης και ατιμωρησίας που είχε στηθεί με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών. 

Γιατί το πιό εξοργιστικό δεν είναι ότι ο Μαντέλης “τα πήρε”. Είναι ότι το ομολόγησε…χαμογελώντας και έφυγε σαν κύριος για το σπίτι του. Οτι παραδέχθηκε το λάδωμα αλλά δε θα τιμωρηθεί. Σε ποιό ευρωπαικό κράτος συμβαίνει κάτι τέτοιο; Πως μπορεί η ελληνική κοινωνία που τόσο δοκιμάζεται να βλέπει το μιζαδόρο πολιτικό να λέει με θράσος ότι τα “άρπαξε” και να πηγαίνει ατιμώρητος στο σπίτι
 του;
Πως μπορεί ένας πρώην υπουργός να ομολογεί ξεδιάντροπα ότι ξέρει πως και κάποια άλλα πολιτικά πρόσωπα “λαδωθηκαν”,αλλά  να μην τα αποκαλύπτει; Να παραδέχεται ότι είχε και άλλους “χορηγούς” αλλα να μην τους φανερώνει;
Και το δικαικό μας σύστημα να μην έχει προβλεψει ή μάλλον να του επιτρέπει να τα κάνει όλα αυτά?Ποιός τα δημιούργησε όλα αυτά και ποιός φταίει για όλα αυτά;

Δυστυχώς πολιτικοί τα “πήραν” και πολιτικοί έφτιαξαν τους νόμους συγκάλυψης.Τους οποίους μελέτησαν τόσο προσεκτικά ώστε να είναι και πολύ δύσκολο να αλλάξουν. Γιατι για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών απαιτείται συνταγματική αλλαγή. Οι δημιουργοί αυτού του ανουσιουργήματος φρόντισαν να τον κρύψουν καλά πίσω από το Σύνταγμα ώστε να μην αλλάζει εύκολα και γρήγορα!
Πολιτικοί. Οχι όλοι οι πολιτικοί. Γιατί αναμφίβολα υπάρχει και ενα υγιές κομμάτι πολιτικού κόσμου.Αυτό πρέπει τωρα να αποδείξει την δύναμη  του.

Πρέπει να πρωτοστατήσει και να προχωρήσει τις αποκαλύψεις. Με το Μαντέλη δεν πρέπει να τελειώσουν όλα όπως κάποιοι ελπίζουν. Πρέπει να αρχίσουν…
Αυτός ο θλιβερός, άπατρις και απαταιώνας πολιτικός που δεν αισθανθηκέ ούτε κατ΄ελάχιστον το χρέος του να ζητήσει μια έμπρακτη συγνώμη και τουλάχιστον να αποκαλύψει αυτά που ξέρει για τους άλλους ομοίους του πρέπει να γίνει αρνητικό σύμβολο και αρχή πραγματικής κάθαρσης.

Κάθε μέρα που περνάει και φέρνει μια πιό μικρή ή πιό μεγάλη αποκάλυψη δημιουργεί την καθολική απαίτηση για πλήρη κάθαρση και όχι για κουκούλωμα. Από αυτό εξαρτάται η ίδια η επιβίωση του πολιτικού συστήματος.
Μόνο εαν η κοινωνία πεισθεί ότι γίνεται σε βάθος ξεκαθαρίσμα θα ανεχθεί τη συνέχεια του. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος που ελλοχεύει σε κάθε κρίση λόγω της εκρηκτικής έντασης που δημιουργείται. Μέσα στα ξερά να καούν και τα χλωρά. Αν τα “χλωρά”δηλαδή το υγιές πολιτικό σύστημα δεν προχωρήσει την κάθαρση θα καεί μαζι με τα “ξερά”.

Οφείλουμε να παραδεχθούμε οτι ο πρωθυπουργός δείχνει-για την ώρα τουλάχιστον-να εννοεί αυτό που  είχε πει περί ματώματος αφού οι εως τώρα αποκαλύψεις αφορούν κυρίως το κόμμα του. Πρέπει να συνεχίσει με την ίδια τόλμη κι όταν οι αποκαλύψεις θα φτάσουν σε πιο…”καυτά” για το ΠΑΣΟΚ πρόσωπα και πρέπει να ξαναεξετάσει τη θέση του για τα περιβόητα διπλά βιβλία του κομματος στα οποία έχει αναφερθεί ο κατηγορούμενος Θ. Τσουκάτος.

Αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να αλλάξει τακτική.Και στο σκάνδαλο SIEMENES αλλά και στο Βατοπεδι θα πρέπει να δείξει τόλμη.Να σταματίσει τις δηλώσεις περί συμψηφισμών και πολιτικού παιγνιδιού.Να γίνει τολμηρός. Πρωτοπόρος. Στελεχη της ΝΔ αλλά και το ίδιο το κόμμα πήραν χρήματα. Στο Βατοπέδι όλοι καταλάβαμε τι έγινε. Ολοι ξέρουμε ποιός αποφάσισε να κλείσει τη Βούλη πριν απο ένα χρόνο για να υπάρξει παραγραφή.

Σταματήστε λοιπόν κ. Σαμαρά την παλιά τακτική. Και αποδειξτε μας ότι θέλετε πραγματική και όχι “a la carte” και όπου σας βολεύει κάθαρση.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε