Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο γρίφος υπουργών και υφυπουργών για το γάμο ομόφυλων και το κρυφτό Κασσελάκη

Ο γρίφος υπουργών και υφυπουργών για το γάμο ομόφυλων και το κρυφτό Κασσελάκη

Επιτελική ψήφος, γάμος ομόφυλων ζευγαριών, συνεδρίαση ΔΙΣ, ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και… νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν στη σημερινή (22.01.2024) σύσκεψη του newsit.gr Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου και Θανάσης Παπαδής.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα συζητηθεί αύριο στο υπουργικό αλλά και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και για την κυβέρνηση ο γρίφος είναι τι θα κάνουν υπουργοί και υφυπουργοί, αφού θεωρείται πιο πιθανό 100 με 120 βουλευτές, να υπερψηφίσουν.

Το υπουργικό θα συνεδριάζει στις 16:00 το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει θέση.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στη… συνεδρίαση των Σπετσών, τα στελέχη του κόμματος είναι πολύ ικανοποιημένα απ’ όσα συζητήθηκαν. Πολλά στελέχη άφησαν αιχμές για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς πολλοί εμφανίστηκαν να έχουν υπογράψει, χωρίς να έχουν ερωτηθεί. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης έπαιξε… κρυφτό με τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μην τραβήξει πάνω του τα φώτα και στραφεί αλλού η ουσία της συνεδρίασης.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις