Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Μαντέλης πήρε 200.000 μάρκα από τη SIEMENS. Τα άλλα 98 εκατ. της μίζας που είναι;

Η ομολογία του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη ότι πήρε μίζα απο τη SIEMENS

Η ομολογία του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη ότι πήρε μίζα απο τη SIEMENS, η πρώτη δημόσια παραδοχή πολιτικού ότι χρηματίστηκε, ξεσκεπάζει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα.
Αποδεικνύει ότι οι κατά καιρούς εξεταστικές επιτροπές που ερευνούσαν τα διάφορα σκάνδαλα απλώς τα συγκάλυπταν. ‘Ηταν το πλυντήριο της Δημοκρατίας. ‘Ολες όχι μόνο δεν αποκάλυψαν τις υπουργικές ανομίες αλλά τις ξέπλεναν κιόλας! Γιατί μετά το πέρας των εργασιών τους που κατέληγε πάντα σε απαλλαγή του ελεγχόμενου αυτός είχε να υπερηφανεύται ότι ελέγχθηκε και βρέθηκε “καθαρός”.

Η μέθοδος για να πετύχουν τη συγκάλυψη τα μέλη κάθε επιτροπής ήταν απλή. Δεν καλούνταν οι ουσιώδεις μάρτυρες που αν πιέζονταν θα έριχναν φως στην έρευνα. Καλούνταν μόνο όσοι ήταν “ανώδυνοι”. ‘Ετσι το θέμα έκλεινε ελλείψει στοιχείων και ο κατηγορούμενος προέκυπτε αθώος.
Ακριβώς γι’ αυτό έως σήμερα και ο κ.Μαντέλης που είχε ελεχθεί από τέτοιες επιτροπές ποτέ δεν είχε παραδέχθει την ενοχή του.Τώρα όμως που υπό την πίεση της κοινωνίας η οποία ζητά απόδοση ευθύνων, η έρευνα έγινε ενδελεχέστερη προέκυψαν αποτελέσματα.

Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά εκλήθη ο φίλος και κουμπάρος του κ. Μαντέλη στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν τα ύποπτα εμβάσματα. Εαν δεν έλεγε για ποιόν προορίζονταν θα εδιώκετο ο ίδιος. Ετσι “κάρφωσε” τον κ. Μαντέλη που αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πήρε “δωράκι” απο τη γερμανική εταιρεία.
Ο ίδιος ο κ. Μαντέλης βέβαια ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που πήρε δεν ήταν “μίζα” επειδή ως υπουργός μεταφορών υπέγραψε εξαιρετικά επωφελείς συμβάσεις για τη SIEMENS,αλλά ότι ήταν χορηγία για τις προεκλογικές του…ανάγκες. (Προφανώς τον συμπάθησαν και του έδωσαν λεφτά οι Γερμανοί επειδή ήταν…ομορφάντρας και τον ήθελαν στη Βουλή).
Αν αναρωτιέστε τι θα γίνει τώρα η απάντηση είναι τίποτα. Το αδίκημα που διέπραξε ο πρώην υπουργός έχει παραγραφεί και δε θα έχει καμία ποινική επίπτωση. Δεν θα έχει όμως και καμία πολιτική επίπτωση αφού έχει ήδη… τερματίσει την πολιτική του καριέρα στην Ελλάδα και τώρα δραστηριοποιήται στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν.
Μήπως λοιπόν η περίπτωση Μαντέλη είναι απλώς “στάχτη στα ματια της κοινωνίας;” Μήπως βρέθηκε κάποιος εκ του ασφαλούς αφού δε θα έχει καμία συνέπεια να παραδεχθεί ότι τα άρπαξε και θα τελειώσουν όλα εδώ;
Η αμερικανική εταιρεία που ερεύνησε το σκάνδαλο SIEMENS στην Ελλάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουν δοθεί μίζες που φτάνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι τώρα τα δύο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Τσουκάτος και Μαντέλης έχουν παραδεχθεί ότι πήραν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ. Λείπουν δηλαδή αλλά 98,8 εκατομμύρια. Θα βρεθεί ποιοί τα πήραν ή ο ατιμώρητος Μαντέλης θα τα ξεπλύνει όλα με μόλις 200.000 ευρώ;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε