Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Παπανδρέου δεν αναβάλει ποτέ ταξίδια στις Η.Π.Α. Εκτός αν…

Ο Παπανδρέου δεν αναβάλει ποτέ ταξίδια στις Η.Π.Α. Εκτός αν…

Ο Παπανδρέου είναι ένας πολιτικός που λατρεύει τα ταξίδια. Ζει για αυτά, ζει μέσα από αυτά και δεν τα αλλάζει για τίποτα.

Ο Παπανδρέου είναι ένας πολιτικός που λατρεύει τα ταξίδια. Ζει για αυτά, ζει μέσα από αυτά και δεν τα αλλάζει για τίποτα.

Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο αμέτρητες φορές, έχει πάει παντού αλλά κομβικός του προορισμός είναι σταθερά οι ΗΠΑ. Ταξιδεύει τα χιλιάδες μίλια ως εκεί ακόμα και για λίγες ώρες εξαντλώντας τους συνεργάτες του.

Άλλωστε όλοι τους έχουν να θυμούνται ότι μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές του 2009 δηλαδή στην πιο κρίσιμη καμπή του προεκλογικού αγώνα, τα παράτησε όλα και πήγε στην Ουάσιγκτον ταξιδεύοντας 20 ώρες για να παραβρεθεί σε μία εκδήλωση και μία συνάντηση!

Έτσι η απόφαση του να μην πάει στις ΗΠΑ και η γραπτή ανακοίνωση της κυβέρνησης που μιλά για κρίσιμες στιγμές στην οικονομία αρχικά προκάλεσε σοκ και δέος. Όλοι θεωρήσαμε ότι κάτι σοβαρότατο έχει συμβεί.

Όταν πια άρχισε η έρευνα για το ποιό είναι αυτό το σοβαρό, τα κενά έγιναν ακόμα μεγαλύτερα. Γιατί από πουθενά δεν προέκυπτε και δεν προκύπτει μέχρι τώρα κάποια δραματική αλλαγή δεδομένων.

Οι δανειστές μας πιέζουν την κυβέρνηση να βγει από την αδράνεια, για την οποία την κατηγορούν ανοιχτά, και να υλοποιήσει τα όσα έχει υπογράψει. Είναι όντως πολύ δύσπιστοι γιατί αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύει. Και τώρα πια λένε και εννοούν ότι αν δεν δουν αποτελέσματα θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.

Όμως όλα αυτά είναι γνωστά. Μας τα είπε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πριν από μία εβδομάδα στη ΔΕΘ. Και τα γνώριζε την Πέμπτη που ξεκίνησε το ταξίδι αρχικά προς το Λονδίνο και μετά προς τις ΗΠΑ.

Και τελοσπάντων αν το πρόβλημα είναι η δυσπιστία των δανειστών μας, το να συναντήσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κάποιους από αυτούς όπως την κ. Λανκαρτ που θα έβλεπε στην Ουάσιγκτον μόνο καλό θα ήταν.

Όμως ο πρωθυπουργός δε θέλησε να το κάνει. Προτίμησε να γυρίσει στην Αθήνα αλλά με όχι και μεγάλη βιασύνη. Αποφάσισε να μην πάει στις ΗΠΑ χθες το μεσημέρι αλλά επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι 24 ώρες μετά!

Τι μεσολάβησε λοιπόν, αν όντως κάτι μεσολάβησε; Γιατί είναι δεδομένο ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Το αναπάντητο για την ώρα ερώτημα είναι ποιός είναι αυτός. Ίσως η απάντηση έρθει σήμερα από την έκτακτη σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής το μεσημέρι. Ίσως τις επόμενες μέρες από το ρεπορτάζ ή τις ανακοινώσεις.

Και θα κριθεί. Θα φανεί δηλαδή αν προκειται για πραγματικά σπουδαίο λόγο ή για επικοινωνιακό τρυκ όπως λέει η αντιπολίτευση.

Υ.Γ. Ήδη κάποιοι μιλούν για σύννεφα στις σχέσεις Παπανδρέου Βενιζέλου. Κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια Παπανδρέου από χειρισμούς Βενιζέλου που είναι πιό πολιτικοί και λιγότερο τεχνοκρατικοί με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος και ευκαιρίες.

Εύχομαι να μην υπάρχει τέτοιο μέτωπο γιατί θα θυμίζει τη συνεδρίαση στην πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα λίγο πριν την πτώση της που δεν ήταν το πως θα σωθεί από την πολιορκία αλλά το αν οι άγγελοι είναι γένους αρσενικού ή θηλυκού.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε