Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει πειστικό αφήγημα για να μειώσει τη διαφορά από τη ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει πειστικό αφήγημα για να μειώσει τη διαφορά από τη ΝΔ

Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί και από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής και Ευαγγελία Τσικρίκα συζήτησαν σήμερα στη σύσκεψη του newsit.gr για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη νέα στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των δεύτερων εκλογών, που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει αύριο θα αναζητήσει το νέο αφήγημα, που τα στελέχη του κόμματος θέλουν να γίνει πειστικό και δεν θα επιδέχεται ερμηνειών, όπως αυτό της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα και θα είναι ευχαριστημένοι αν μειώσουν τη διαφορά.

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι πως ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου, όλα είναι πιθανά.

Στη Νέα Δημοκρατία, τώρα, θεωρούν ότι η αυτοδυναμία δεν έχει «κλειδώσει» γιατί αν πάρουν μερικές χιλιάδες ψήφους η ΝΙΚΗ ή η Πλεύση Ελευθερίας, τότε η ΝΔ δεν θα έχει αυτοδυναμία.

Η νέα στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας θα έχει να κάνει με τα… ίδια διλήμματα: σταθερότητα, επενδυτική βαθμίδα και θεσμικές αλλαγές από την επόμενη κυβέρνηση, όπως η συνταγματική αναθεώρηση και η μεταρρύθμιση του κράτους.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις