Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Τσε Γκλέτσος

Ο Απόστολος Γκλέτσος ως ηθοποιός και μέλος αυτού που αποκαλούμε show biz ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο.

Ο Απόστολος Γκλέτσος ως ηθοποιός και μέλος αυτού που αποκαλούμε show biz ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο.

Στο ρόλο του σκληρού ζεν πρεμιέ που έκανε μανιέρα δεν κατέθεσε κάποια ερμηνεία που να χαραχθεί ανεξίτηλα. Ομως με τα στοιχεία του σταρ που διαθέτει όπως η εμφάνιση, τα πολλά τηλεοπτικά σήριαλς που πρωταγωνίστησε, ο οξύς χαρακτήρας, τα ξεσπάσματα, ο τσαμπουκάς και οι λαμπερές σύντροφοι έφτιαξε το δικό του “μύθο”. Και με το εξαιρετικό αίσθημα αυτοσυντήρησης που διαθέτουν αυτοδημιούργητοι άνθρωποι φρόντισε να κάνει τη στροφή στη ζωή του την κατάλληλη στιγμή. Αφησε την ηθοποία και πολιτεύθηκε με το ΚΚΕ, το κόμμα που ήταν τελείως αντίθετο στο εως τότε life style του.

Στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη δήμαρχος της γεννέτειρας του Στυλίδας έχοντας ευρύτερη στήριξη και αποδοχή και πολύ γρήγορα βρέθηκε ξανά στην κορυφή της επικαιρότητας όπως τότε που έπαιζε στην τηλεόραση. Αυτή τη φορά αξιοποίησε το…”κίνημα των διοδίων”. Την οργή του δοκίμασαν όχι κάποια πρόσωπα του θεάματος αλλά οι μπάρες των διοδίων. Με μια μπουλντόζα του δήμου έσπασε δύο φορές τις μπάρες του σταθμού της περιοχής του επειδή όπως δήλωσε το τίμημα είναι πανάκριβο για τους κατοικούς του δήμου του. Μετά έκανε τις απαραίτητες δηλώσεις,συννελήφθη, δήλωσε αμετανόητος και θα παραπεμφεί σε δίκη.

Σε κάθε ανάλογου είδους τσαμπουκά που προέρχεται από τέτοια πρόσωπα συνήθως τα σχόλια είναι μοιρασμένα. Κάποιοι συμφωνούν και επικροτούν. Αρκετοί όμως αποδοκιμάζουν λόγω αντιπάθειας στο πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν π.χ. διαβάσετε τα σχόλια που αναρτώνται στη σχετική είδηση του newsit θα διαπιστώσετε ότι όλοι τον επιδοκίμαζουν. Σε αρκετά σχόλια μάλιστα υπάρχει και η φράση κλειδί. “Δεν τον συμπαθώ”ή “δεν τον χωνεύω, αλλά αυτή τη φορά έκανε άριστα και είμαι μαζί του.”

Η στάση αυτή δείχνει την κατάσταση της κοινωνίας. Είναι έτοιμη να συνταχθεί με οποιονδήποτε θα μπει μπροστάρης στο άδικο. Και τα διόδια έχουν κάνει τους πάντες να αγανακτίσουν. Κουβαλούν πάνω στο πανάκριβο τίμημα τους όλη τη διαπλοκή. Οι ιδιώτες εργολάβοι προεισπράτουν χρήματα για τα έργα που ΘΑ κάνουν. Τα χρήματα τα λαμβάνουν μετρητά.Και είναι πολλά.Ειδικά εν μέσω κρίσης γίνονται εξοργηστικά αφου αυξάνονται συνεχώς.Τις αποφάσεις αυτές τις πέρνουν οι πολιτικοί.Ολων των κομμάτων που μας κυβερνούν. Η μη χιλιομετρική χρέωση στην Αττική οδό για παράδειγμα αποφασίστηκε από τον κ. Λαλιώτη και την κ. Β. Παπανδρέου.

Τις αυξήσεις που πληρώνουμε σήμερα τις αποφάσισε ο κ. Σουφλιάς που είχε και τον τελευταίο λόγο στην οικονομική πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.Γι’ αυτό προφανώς ο Λαρισαίος πολιτικός επέμενε τότε για πρόωρες εκλογές και μετά τη διεξαγωγή τους αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή.Ηξερε τι ερχόταν…από τα έργα του.Οι μεγαλοεργολάβοι πάντως πολύ λυπήθηκαν από αυτή την…απόσυρση.

Ετσι ο κάθε κ. Γκλέτσος,όποιος κι αν είναι και ότι κι αν συμβολίζει θα γίνεται σημείο αναφοράς αφού θα αντιστέκεται σε ότι πληρώνουμε άδικα για να πλουτίζουν κι άλλο κάποιοι.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε