Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Παιχνίδι με τη φωτιά

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία είναι η κορύφωση της στρατηγικής έντασης που φαίνεται να επιδιώκει, προκειμένου να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα που μας πλήττουν όλους. Ο κ. Παπανδρέου βλέποντας το αδιέξοδο και την ένταση που προκαλούν τα μέτρα που αναγκάζεται να λάβει, θέλει να καταδείξει ότι δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση, αλλά οι προηγούμενοι, μπλε και πράσινοι. Έτσι επιλέγει τη λύση της Εξεταστικής. Ξέρει ότι αυτή του η απόφαση θα επιφέρει πολύ μεγάλη ένταση στο πολιτικό σκηνικό και θα “κάψει” και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

Αλλά ως φαίνεται και αυτό το θεωρεί θετικό, αφού αυτή η αναταραχή θα μπορεί να καλύπτει δυσβάσταχτα μέτρα και κοινωνικές αντιδράσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος του είναι αντίθετη στη σύσταση αυτής της επιτροπής. Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί δηλώνουν ανοιχτά ότι μία τέτοια έρευνα ίσως οδηγήσει σε ατραπούς που κάποιοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν βάναυσα την παραπαίουσα χώρα μας. 

Το επιτελείο του κ. Παπανδρέου μοιάζει να αμφιταλαντεύεται. Κάποιοι από τους συνεργάτες του αντιλαμβάνονται ότι η στρατηγική της γενικευμένης έντασης μπορεί να λειτουγήσει πρόσκαιρα υπέρ του, αλλά γρήγορα μπορεί να γίνει μπούμεραγκ. 
Στη Ν.Δ. μπορεί να αντιδρούν έντονα, αλλά το επιτελείο του Α. Σαμαρα εκτιμά ότι οι αποκαλύψεις που τυχόν προκύψουν μπορεί να τους βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν πολλές παλιές αμαρτίες και να στείλουν στην πρόωρη αποστρατεία πολλά “ενοχλητικά” στελέχη της.

Σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση πάρει το ΠΑΣΟΚ θα είναι μείζονος σημασίας για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Το βασικό ερώτημα βέβαια παραμένει. Από τα όσα θα ακουστούν εάν συσταθεί αυτή η επιτροπή θα υπάρξει κάποιος που θα τιμωρηθεί ή απλώς θα γίνουν όλα μπάχαλο και μετά θα καλυφθούν;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε