Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πωλούνται ασημικά και…μπακίρια!

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν νέα μέτρα είναι ακατανόητη.

Η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν νέα μέτρα είναι πραγματικά ακατανόητη και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ως τώρα έχει πει και έχει κάνει. Εκτός αν κάτι άλλο συμβαίνει…

Όλοι γνωρίζουμε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία που ζητήθηκαν και έστειλε η κυβέρνηση στη EUROSTAT θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω το έλλειμα για το 2009. Οι εκτιμήσεις το θέλουν κοντά στο 15,5%. Με βάση τη λογική των αριθμών στην οποία μας έχει υποβάλει η κυβέρνηση αυτο δημιουργεί μια πρόσθετη ανάγκη εσόδων που μόνο με πρόσθετα μέτρα μπορεί να καλυφθεί. Και θα ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρθούν αυτά τα μέτρα και να φορτωθούν στη ΝΔ αφού από το δικό της έλλειμα προέρχονται.

Όμως ο Γ. Παπανδρέου το απέκλεισε κατηγορηματικά. Γιατί άραγε; Μέχρι σήμερα ποτέ δε είχε ακολουθήσει αυτή την τακτική. Αν λοιπόν δε “βγουν” τα νούμερα πως θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου χωρίς καινούρια μέτρα; Ο πρωθυπουργός εως σήμερα μας έλεγε ότι αυτό δε γινόταν. Τώρα πως θα γίνει;

Αρα ή δε μας λέει την αλήθεια εν όψει δημοτικών εκλογών-οπότε φοβάται το πολιτικό κόστος παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του- ή κάτι γνωρίζει ή σχεδιάζει εκλογές όπως “διαρρέουν” κάποιοι.

Τα όσα ακούγονται περί μιας τέτοιας πιθανότητας,δηλαδή της προκήρυξης προώρων βουλευτικών εκλογών αμέσως μετά τις δημοτικές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου δεν ευσταθούν. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου έθεσαν το ζήτημα με τη μορφή υπόθεσης εργασίας πριν από δύο εβδομάδες. Ομως ο πρωθυπουργός το έκλεισε πριν…ανοίξει!

Ετσι όλα οδηγούν σε αυτό που σας έγραψα από προχθές. Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές μας ότι νέες περικοπές μισθών δεν έχουν κανένα νόημα και το μόνο που θα επιφέρουν είναι περαιτέρω ύφεση. Τα όποια μέτρα θα έχουν να κάνουν με περικόπες δημοσίων δαπανών και ιδιωτικοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων το σενάριο για μακροπρόθεσμη ενοικίαση ακινήτων “φιλέτων” και για ανατρεπτικές κινήσεις ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΚΟ έχει επιστρέψει δυναμικά.

Και μετά το φιάσκο του Αστακού έχει γίνει μονόδρομος.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε