Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πόσο ακόμα θα πληγώσει τη ΝΔ ο Κ. Καραμανλής;

Μεγαλύτερο κακό δε θα μπορούσε να κάνει στο κόμμα της Ν.Δ.

Μεγαλύτερο κακό δε θα μπορούσε να κάνει στο κόμμα που τον ανέδειξε δύο φορές πρωθυπουργό ο Κ. Καραμανλής.

Το οδήγησε σε μια οδυνηρή ήττα με 10 μονάδες διαφορά εξ’ αιτίας της διακυβέρνησης του. Και 10 μήνες μετά με τη στάση που τηρεί εξακολουθεί να το πληγώνει κι άλλο. Ολο αυτό το διάστημα που η χώρα βρέθηκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και το εισόδημα όλων μας μειώθηκε όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν εκείνος έμεινε απαθής και σιωπηλός. Αδιάφορος για τα δεινά για τα οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ανέμελος κολυμβητής στη Ραφήνα και χαλαρός τουρίστας σε παρατεταμένες καλοκαιρινές διακοπές σε εσωτερικό και εξωτερικό. Σα να μην κυβέρνησε αυτός τα τελευταία 6 χρόνια. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει το παραμικρό.

Ιδια και απαράλλαχτη η στάση του και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το σκάνδαλο που εξέθρεψαν οι πιο στενοί του συνεργάτες, αυτοί που εκείνος ανέδειξε και επέλεξε για να κυβερνήσει και που έκλεισε τη Βουλή νύχτα το καλοκαίρι του 2009 για να παραγραφούν οι τυχόν ποινικές τους ευθύνες. Το σκάνδαλο που όσο περνά ο καιρός πληγώνει όλο και πιό βαθειά την παράταξη που τον τίμησε με το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ομως εκείνος μένει πάντα απαθής και αδιάφορος. Περνά τις μέρες του χαλαρά στο σπίτι ή κάνοντας κάποια ραντεβού στο γραφείο του. Στη Βουλή πηγαίνει σπανιότατα. Δημόσια μιλούν για λογαριασμό του κάποιοι “κύκλοι”. Εκείνος λέει στους συνομιλητές του ότι τον γκρέμισαν από την εξουσία συμφέροντα που δεν ενέκριναν την ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική που εφάρμοζε. Και αυτοί τον ακούν με…συγκατάβαση! Δεν του λένε βέβαια ότι βιάστηκε να κάνει εκλογές για την παραγραφή που αναφέραμε πιό πάνω. Δεν του αναφέρουν κανέναν από τους οικονομικούς δείκτες που παρέδωσε.

Κι όταν τον προτρέπουν να πει κάτι δημόσια, εκείνος τους απαντά βαριεστημένα ότι θα το κάνει…όταν έρθει η ώρα! Το πότε θα το κρίνει ο ίδιος αν και στα θέματα…timing έπεφτε μονίμως πολύ έξω όσο ήταν πρωθυπουργός.

Ο Κ. Καραμανλής ήταν, δυστυχώς για τον τόπο, ο πιό αποτυχημένος πρωθυπουργος των τελευταίων ετών. Ισως έχει ακόμα μία ευκαιρία απέναντι στην ιστορία και τον τόπο. Και αυτή είναι το να μιλήσει ανοιχτά,να “λυτρώσει” το κόμμα του από τις αμαρτίες που του φόρτωσε αυτός και οι συνεργάτες του. Μια γενναία αυτοκριτική και μια συγνώμη είναι το ελάχιστο που μας οφείλει…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε