Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ψάχνει την “ηρωική έξοδο” ο Θ. Πάγκαλος;

Οι διαφοροποιήσεις του σε σηματικά ζητήματα δείχνουν μια προσπάθεια αποστασιοποιήσης από καίριες κυβερνητικές επιλογές.

Εικόνα σύγχυσης ή προσωπικών πολιτικών παράγει η κυβέρνηση στο θέμα που παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και αφορά το κίνημα “δεν πληρώνω” και κυρίως την άρνηση πληρωμής διοδίων.

Επισήμως δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή το κίνημα καταδικάζεται και προαναγγέλονται μέτρα σε βάρος εκείνων που δεν πληρώνουν,οι οποίοι μάλιστα χαρακτηρίζονται τζαπατζήδες! Όμως χθες το βράδυ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος δικαίωσε κάποιους από τους …τζαπατζήδες αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παράλογες χρεώσεις και ανέφερε σαν τέτοια αυτή από την Αττική ως τη Βοιωτία.

Προφανώς τη γραμμή της κυβέρνησης εκφράζει ο κ. Πεταλωτής. Αλλωστε ανάλογες καταδικαστικές δηλώσεις έχει κάνει και ο αρμόδιος υπουργός Δ. Ρέππας. Αρα ο κ. Πάγκαλος είναι εκτός γραμμής. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μόλις πριν 15 ημέρες είχε δημιουργηθεί θέμα από τις δηλώσεις του περί αναδιάρθρωσης του χρέους. Και τότε τον είχε “καρφώσει”ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου όταν ζήτησε στο υπουργικό συμβούλιο να μίλα για τέτοια θέματα μόνο ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Πάγκαλος είναι και έμπειρος και εύστροφος. Οι διαφοροποιήσεις του σε σηματικά ζητήματα όπως η οικονομία προ 15ημέρου αλλά και “θεσμικα” όπως το “δεν πληρώνω”χθες, δείχνουν μια προσπάθεια αποστασιοποιήσης από καίριες και κυρίως κοινωνικού περιεχομένου κυβερνητικές επιλογές. Αν συνυπολογίσουμε ότι χθες στην ίδια συνέντευξη ζήτησε από τον υπουργό οικονομικών να κάνει στο προσεχές μέλλον παροχές προς τους αδύναμους δικαιούμαστε να εικάσουμε ότι ο αντιπρόεδρος διαφοροποιήται όλο και πιό έντονα,σχεδόν με κάθε ευκαιρία.

Σαν να προσπαθεί να επιτύχει μια ηρωική έξοδο…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε