Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε!

Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε!

Σας έγραφα χθες ότι είναι αναπόφευκτα τα πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα

Σας έγραφα χθες ότι είναι αναπόφευκτα τα  πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα για το επόμενο οικονομικό έτος παρά τις περί του αντιθέτου τηλεοπτικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Τόσο η απόδοση των μέτρων όσο και η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 εγγυώνταν τη νέα φοροεπιδρομή. ‘Ομως σήμερα το πρωί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι τέτοια μέτρα δε θα χρειαστούν. Και δύο ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε η εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ, δηλαδή των δανειστών μας, που μας λέει ότι παρά τα ως τώρα θετικά βήματα είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για το 2011, αλλά και για το 2012!

Και επειδή, όπως επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα η κυβέρνηση τους τελευταίους έξι μήνες, πρέπει να συμμορφώνεται σε όσα ζητούν οι δανειστές μας τα νέα μέτρα μοιάζουν δεδομένα.
‘Αλλωστε νωρίς το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ στα οποία προβλέπονται αυξήσεις ακόμα και για τις χαμηλές καταναλώσεις.

Γιατί λοιπόν μας κοροιδεύουν; Ο πρωθυπουργός ζητά ειλικρίνεια. Το ίδιο και οι υπουργοί του. Από τους φορολογούμενους, τους υπόχρεους ασφαλιστικών εισφορών και κάθε άλλη κατηγορία πολιτών.
Γιατί δεν είστε και εσείς κύριοι της κυβέρνησης το ίδιο ειλικρινείς;

Δεν γνώριζε ο Γ. Παπανδρέου το πρωί που μιλούσε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τις επικείμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν γνώριζε το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ που το Νewsit είχε δημοσιοποιήσει απο νωρίς το πρωί και η κυβέρνηση ήξερε από χθες; ‘Η μήπως δε γνωρίζει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός οικονομικών ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα δεν θα “βγει” το Μνημόνιο;

Ας μην ωραιοποιεί λοιπόν την κατάσταση πιθανώς λόγω των επικείμενων εκλογών. Να είναι και εκείνος τόσο ειλικρινείς όσο μας ζητά να είμαστε και εμείς.
Γιατί έχει δίκιο  όταν κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή. Αν ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να προσφέρει στον τόπο δε θα έκανε εκλογές πέρυσι τετοιο καιρό. Θα έπαιρνε τα σκληρά μέτρα που γνώριζε ότι ήταν απαραίτητα εξαιτίας της κακής διακυβέρνησής του και θα έστηνε τις κάλπες αμέσως μετά.
Προτίμησε όμως τη φυγή αφού ήξερε καλά ότι θα έχανε τις εκλογές. Μας έλεγε ψέμματα ως την τελευταία στιγμή.

Ας μην κάνει το ίδιο και ο σημερινός πρωθυπουργός. Γιατί και αυτός γνώριζε πριν τις εκλογές την κατάσταση. ‘Ισως όχι σε όλη της την έκταση αλλά τη γνώριζε όταν έλεγε ότι υπάρχουν τα λεφτά. Και σίγουρα σήμερα που διαβεβαιώνει ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την αλήθεια.

Ας μην την ξεχνά όταν πλησιάζουν εκλογές…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε