Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Σταματήστε τους ερασιτεχνισμούς

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης γύρω από πολύ σοβαρά οικονομικά μέτρα.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης γύρω από πολύ σοβαρά οικονομικά μέτρα που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών και διαταράσσουν ακόμα περισσότερο το κακό κλίμα στην οικονομία συνεχίζονται από την κυβέρνηση. Τελευταίο κρούσμα μετά από ο,τι συνέβη με την τροπολογία για τις γονικές παροχές αποτελούν τα όσα έγιναν χθες και σήμερα με τον ΦΠΑ. 

Χθες η εφημερίδα “Το Πρώτο Θέμα” δημοσίευσε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετά να κάνει ένα το συντελεστή του ΦΠΑ με ύψος 15%. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή αλλαγή που αναστατώνει την αγορά, αφού φέρνει τα πάνω-κάτω. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η συναρμόδια υπουργός, Λ. Κατσέλη με δήλωσή της επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο. Και λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής διέψευσε ότι υπάρχει στα πλάνα της κυβέρνησης τέτοιος προβληματισμός.

 

Κατ’ αρχήν κάποιος από τους δύο υπουργούς δεν μας λέει την αλήθεια. Και αυτός μάλλον είναι με βάση τη λογική ο κ. Πεταλωτής γιατί είναι μάλλον απίθανο η κα Κατσέλη να επιβεβαίωνε ένα δημοσίευμα εάν αυτό ήταν αληθές. Προφανώς για λόγους σκοπιμότητας κρίθηκε ότι το θέμα θα πρέπει να διαψευστεί και τη “βρώμικη” δουλειά ανέλαβε ως συνήθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Αλλά γιατί ολη αυτή η αρρυθμία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα; Γιατί η κυβέρνηση δίνει αυτή την εικόνα σύγχυσης χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες;

Το τί συμβαίνει στην αγορά το ζούμε όλοι. Κι αν δούμε τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε χτες και σημείωσε άνοδο, διαπιστώνουμε ότι οι φόβοι για τα χειρότερα, όπως ο στασιμοπληθωρισμός είναι βάσιμοι, αφού είναι εξαιρετικά παράδοξο σε μία αγορά που συνεχώς συρρικνώνεται να υπάρχει και αύξηση του πληθωρισμού.

Η εικόνα της αγοράς γίνετια λοιπόν όλο και χειρότερη. Γιατί κάποιοι έχουν βαλθεί να την αποτελειώσουν;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε