Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το έφεραν εκεί που ήθελαν. Μίση ζωή πια…

Διανύουμε την τελευταία, πιο δύσκολη, πιο οδυνηρή και πλέον καθοριστική φάση της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας αποφασίζουν σήμερα για μας όχι μόνο ερήμην μας, αλλά χωρίς καν την έστω και προσχηματική δική μας παρουσία. Τις όποιες αποφάσεις που θα λάβουν Μέρκελ και Σαρκοζί θα τις ανακοινώσουν στον έλληνα πρωθυπουργό …τηλεφωνικά.

Το “κούρεμα” του χρέους μας θα είναι το τελευταίο βήμα αφού πρώτα μας έχει επιβληθεί περικοπή κατά 50% στο βιοτικό επίπεδο.Αυτό θα είναι και το νούμερο που εφ’ εξής που θα πρέπει να κάνουμε οδηγό μας.

Μισό -ή έστω 35% λιγότερο – το χρέος μας, μισά πια και τα εισοδήματα μας.

Μας “χαρίζουν” σχεδόν τα μισά από τα χρέη μας για να ζήσουμε με τα μισά από όσα ζούσαμε ως τώρα.

Όλα όσα ξέραμε ή ζούσαμε στο οικονομικό επίπεδο τώρα θα είναι μισά. Οι περικοπές στις αποδοχές σε συνδυασμό με τους παραπάνω φόρους θα κατεβάσουν το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα στο μισό.

Τα περιουσιακά στοιχεία θα αξίζουν τα μισά για να μπορούν να είναι εμπορεύσιμα.

Με απλά λόγια “βάλτε κάτω” τον τρόπο που ζούσατε μέχρι σήμερα και ξεχάστε τον.

Κανείς μας δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα αυτά τα δεδομένα. Όλοι ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν γρήγορα ή ότι δε θα είναι τόσο οδυνηρά.

Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί που δημιούργησαν εδώ και τρεις δεκαετίες αυτό το πρόβλημα, υπέγραψαν τέτοια λύση γιατί αποδείχθηκαν ανίκανοι ακόμη και την ύστατη ώρα για να επιτύχουν κάτι καλύτερο.

Και αφού ο κύκλος αυτός ολοκληρωθεί, θα τους γράψει η ιστορία στις μαύρες σελίδες της. Και θα πρέπει εκεί να κλειδωθούν για να μην κάνουν και άλλη ζημιά.

Γιατί καλό στον τόπο να προσφέρουν δεν μπόρεσαν…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε