Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το λογαριασμό στον κ. Σουφλιά

Το λογαριασμό στον κ. Σουφλιά

Το κίνημα “δεν πληρώνω” έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε η κυβέρνηση να ετοιμάζει ασθμαίνουσα νόμο με σκοπό να το ανακόψει.

Το κίνημα “δεν πληρώνω” έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε η κυβέρνηση να ετοιμάζει ασθμαίνουσα νόμο με σκοπό να το ανακόψει. Η άρνηση των πολιτών να πληρώσουν τα διόδια έχει τόσο μεγάλη απήχηση γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο, το πιό άδικο αλλά και το πιό κραυγαλαίο υπέρ της διαπλοκής χαράτσι. Η χρέωση έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Οχι μόνο δεν έχει σχέση με τη χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάθε οδηγός αλλά αυξάνεται συνεχώς για να χρηματοδοτήσει τους εργολάβους που ΘΑ κατασκευάσουν νέους αυτοκινητόδρομους.

Ειδικά οι τελευταίες εξωφρενικές αυξήσεις βασίζονται στις συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο -κυρίως το 2007-με μεγαλοκατασκευαστές. Εμπνευστής για λογαριασμό του ελληνικού κράτους ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Που όπως αποδεικνύεται έκανε πολύ καλά που αποσύρθηκε από την πολιτική. Ο θεσσαλός πολιτικός φημιζόταν για το αγύριστο κεφάλι του. Στο δικό μου κεφάλι πάντως θα μείνει ως ο πολιτικός που έκανε μερικά αποό τα σοβαρότερα λάθη των τελευταίων ετών.

Ηταν ο πολιτικός που θέλησε να κυβερνήσει τον τόπο αλλά έχασε την εσωκομματική μάχη από τον Κ. Καραμανλή και έτσι δεν έγινε πρωθυπουργός. Ομως άσκησε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού παρ’ ότι ήταν υπουργός αφού του τα εκχώρησε ο ίδιος ο Καραμανλής που στην πραγματικότητα ποτέ δε θέλησε και δεν κατάφερε να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης του τόπου. Ετσι ο κ. Σουφλιάς ήταν ο επίσημος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο άτυπος υπουργός Οικονομικών και εκείνος που είχε την τελευταία λέξη σε κάθε κρίσιμη απόφαση. Δική του ήταν άλλωστε ακόμα και η απόφαση για τις πρόωρες εκλογές όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Ηταν αυτός που έβλεπε την ελληνική οικονομία να βυθίζεται στα χρέη αλλά δεν αντιδρούσε. Ηταν αυτός που έδινε συμβάσεις για δημόσια έργα που τώρα αντιλαμβανόμαστε το περιεχόμενο τους γιατί οι όροι τους προκαλούν τις υπέρογκες αυξήσεις των διοδίων. Και ήταν αυτός που όταν κατάλαβε ότι η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και βρισκόμασταν ενώπιον της χρεοκοπίας αντί να μείνει και να αναλάβει τις ευθύνες του εισηγήθηκε και πέτυχε εκλογές που ήξερε ότι θα χάσει. Αμεσως μετά ανακοίνωσε και την αποχώρηση του από την πολιτική και αποσύρθηκε…για να ξεκουραστεί.

Η πολιτική του ευθύνη είναι τεράστια. Και δεν ξεπλένεται με την απόφαση της αποστρατείας που απλώς τον απαλλάσσει από τον καταλογισμό του βάρους της. Οταν έχασε τις εσωκομματικές εκλογές από τον Κ. Καραμανλή είπε μια φράση που έμεινε ιστορική. Το περιβόητο “Γιώργο …χάσαμε”.

Μας πήρε κοντά 15 χρόνια για να καταλάβουμε.”Γιώργο εμείς χάσαμε. Εσύ και μερικοί ακόμη είστε μιά χαρά…”

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε