Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το Νewsit στα ερτζιανά…

Αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση ενός ιστορικού και έγκυρου ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές σταθμού του FLASH!

Όταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια σταμάτησε η συνεργασία μου με τον Αντ1 σας έγραψα ότι πήρα τη συνειδητή απόφαση να αφιερώσω όλο μου το χρόνο στο Ίντερνετ. Έβλεπα τα στρατηγικά πλεονεκτήματα αυτού του μέσου ενημέρωσης έναντι των “παραδοσιακών” ανταγωνιστών του .

Το διαδίκτυο φέρνει τον πολίτη που αναζητά την πληροφορία στο επίκεντρο. Σε αντίθεση με τα άλλα μέσα τον καθιστά ενεργό και όχι παθητικό δέκτη. Αυτός επιλέγει το χώρο, και το χρόνο που θέλει να ενημερωθεί και δεν “κρέμεται” από την προγραμματισμένη ώρα ενός δελτίου ή μιας εκπομπής. Αυτός επιλέγει, τη σειρά και το βάθος όσων θέλει να διαβάσει. Μπορεί ακόμα να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει το “κλίμα” σχολιάζοντας δημόσια την κάθε είδηση.

Όμως το διαδίκτυο έχει και δύο ακόμα πλεονεκτήματα. Είναι το μοναδικό μέσο που έχει μηχανή αναζήτησης ,δηλαδή μνήμη άρα ο χρήστης μπορεί εύκολα να βρει ότι αναζητά. Αλλά έχει και το πιο χαμηλό κόστος παραγωγής γεγονός που το καθιστά πιο ανεξάρτητο.

Έτσι εν μέσω της κρίσης που έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση των “παλαιών” μέσων, το ίντερνετ ,λόγω όλων όσων προανέφερα, έγινε το μέσο που αντί να ακολουθήσει την πορεία συρρίκνωσης των άλλων, παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη ακριβώς επειδή ο κάθε χρήστης πηγαίνει προς τα εκεί που του παρέχουν περισσότερα.

Είχα γράψει αρκετές φορές ότι θα ξανασκεφτώ την τηλεόραση μετά από πολύ καιρό και μόνο σε σχέση με όσα προσπαθώ να κάνω στο διαδίκτυο, αλλά το ραδιόφωνο που ήταν κάτι που θα ήθελα να κάνω πιο άμεσα. Προσπάθησα τους τελευταίους μήνες να βρω μια συχνότητα για να δημιουργήσω ένα σταθμό που θα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στο διαδίκτυο και τα ερτζιανά. Όμως οι τιμές παραμένουν απαγορευτικές.

Δεν εγκαταλείπω το σχέδιο, αλλά έως την υλοποίηση του αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση ενός ιστορικού και έγκυρου ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές σταθμού του FLASH. Ο FLASH κάνει φέτος μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης. Πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι και αγωνίζεται για να πάρει τη θέση που του αρμόζει.

Συμφώνησα με τους υπεύθυνους του σταθμού να αναλάβω μια καθημερινή εκπομπή 10 με 11 κάθε πρωί. Θα την ονομάσω Νewsit , ξεκινά από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και με τη δική σας βοήθεια θα επιχειρήσω αυτή τη σύνδεση ερτζιανών και Ίντερνετ. Επίσης θα υπάρξει και μια εκπομπή κάθε Σάββατο για θέματα υγείας που θα επιμεληθεί το iatropedia.gr.

Διευκρινίζω ότι δε θα έχω αμοιβή από το σταθμό. Η συμφωνία είναι εμπορική και έχει να κάνει με την ανταλλαγή διαφήμισης.

Καλή ακρόαση λοιπόν…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε