Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το ΠΑΣΟΚ διακυβεύει την ύπαρξη του

Η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ είναι άκρως απογοητευτική

Η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ είναι άκρως απογοητευτική και μάλλον αποτρεπτική ακόμη και για τους εναπομείναντες διαθέσιμους ψηφοφόρους του.

Καμία αυτοκριτική, παιγνίδια τακτικής για την εξουσία που χάνεται, καμιά πρόταση, καμιά στρατηγική, τίποτα που να αφορά την κοινωνία…

Ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να ξεγελάσει την ιστορία. Αλλά αυτή ,αμείλικτη πάντα, τα έχει καταγράψει όλα. Και την καλή πρόθεση αλλά και τα λάθη ,τις
παραλείψεις και την ευκολία με την οποία εκχώρησε -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει για το κόμμα του – σύμφωνα με συντρόφους του , ότι έκανε και με τη χώρα. Βάζει πρώτα τις δικές επιδιώξεις. Και έτσι το παραδίδει στη διάλυση. Και μαζί γκρεμίζει αυτό που έφτιαξε ο πατέρας του. Τη μεγάλη κεντρώα παράταξη.

Το περίφημο χρονοδιάγραμμα που έθεσε για εκλογή αρχηγού το Μάρτιο είναι ανεφάρμοστο, αφού θα συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές. Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου θέλει την ώρα που η ΝΔ θα αγωνίζεται για την αυτοδυναμία, το δικό του κόμμα να ψάχνει για πρόεδρο.

Ή πιο σωστά να το εξαναγκάσει μέσω έλλειψης χρόνου παρ’ ότι αυτός έχει παραιτηθεί από το Νοέμβριο, να κατεβεί στις εκλογές με πρόεδρο τον ίδιο, αφού αυτό βολεύει τα επόμενα σχέδια του. Και αδιαφορεί αν το οδηγεί σε ποσοστά που δε θα δικαιολογούν τον περαιτέρω λόγο ύπαρξης του.

Ο Ε. Βενιζέλος, δεν δικαιολογεί έως τώρα το ρόλο του σωτήρα. Εμφανίζεται χωρίς στρατηγική. Άγεται και φέρεται από τις κινήσεις Παπανδρέου με μόνο στόχο να μην τον κοντράρει ώστε να ανακηρυχτεί…αριστίδην αρχηγός από τον παπανδρεικό στρατό.

Και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, συμμέτοχοι ως κορυφαίοι υπουργοί σε όλες τις λαθεμένες αποφάσεις, αναζητούν κάθαρση με φωνές ή δάκρυα χωρίς καμιά πρόταση προς την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα την πολυτέλεια να ομφαλοσκοπεί. Και θα την έχει ως τη νύχτα των βουλευτικών εκλογών.
Τότε θα συνειδητοποιήσουν οι κορυφαίοι του τι έκαναν τα τελευταία 2,5 χρόνια και τι κάνουν ακόμα και σήμερα, αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβαν πως έχουν αλλάξει όλα με δική τους ευθύνη.

Αν το ΠΑΣΟΚ φτάσει στις εκλογές με τη σημερινή του μορφή…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε