Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Βατοπέδι-SIEMENS-greek statistics. Μια χώρα βούλιαξε στην ύφεση. Ενοχος; Κανεις

Η εικόνα που αποπνέει ο πολιτικός κόσμος σε θέμα που αφορά κάθαρση και διαφάνεια είναι για πολλοστή φορά απογοητευτική.

Η εικόνα που αποπνέει ο πολιτικός κόσμος σε θέμα που αφορά κάθαρση και διαφάνεια είναι για πολλοστή φορά απογοητευτική. Προσχηματικά πορίσματα, προσπάθειες ενοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων ή των…αποστατευμένων στελεχών και μια αίσθηση απόλυτου κουκουλώματος είναι για μία ακόμη φορά η κατάληξη των δεσμεύσεων για…πλήρη κάθαρση!

Και τα μεγάλα κόμματα όχι μόνο δε ματώνουν-όπως είχε ζητήσει ο Γ.Παπανδρέου-για την εξυγίανση της πολιτκής ζωής, αλλά εξευτελίζονται στα μάτια των πολιτών για τη συγκαλύψη των ευθυνών των στελεχών τους. Προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός εκτός από το περιβόητο “υπάρχουν τα λεφτά” είχε πει ότι θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους επίορκους πολιτικούς. Και είχε συμπληρώσει ότι για όσους έχει υπάρξει παραγραφή-που πηγάζει από τη συνταγματική αναθεώρηση που έκανε το ΠΑΣΟΚ-θα ερευνηθούν,θα διαλευκανθούν και θα αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Τα σκάνδαλα ήταν γνωστά. Βατοπέδι, SIEMENS και οικονομία. Για κανένα από αυτά δεν θα υπάρξει ένοχος. Ούτε ποινικά ούτε πολιτικά.

Και με τη γνωστή πρακτική που πια καταντά εξοργιστική,η κυβέρνηση θα εξαγγείλει ένα καινούριο νόμο. Είτε περί ευθύνης υπουργών είτε για ότι άλλο παρεμφερές. Μόνο που για πολλοστή φορά θα είναι προσχηματικός. Το στενό πλαίσιο που ορίζει η συνταγματική αναθεώρηση και κυρίως η πολιτική βούληση για συγκάλυψη-που άλλωστε προκάλεσε και τη σχετική αναθεώρηση-θα προστατεύουν διαχρονικά τους πολιτικούς που παρανομούν. Κι ας συνοδεύεται η όποια αλλαγή νόμου από μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Ολα αυτά τα ζούμε επί δεκαετίες. Μόνο που τώρα και λόγω της κρίσης στην οποία μας οδήγησαν αυτές οι νοοτροπίες και αυτοί οι πολιτικοί οι αντοχές της κοινωνίας έχουν μειωθεί σημαντικά. Και δεν μπορεί η κάθε κυβέρνηση να ζητά από τους πολίτες να σέβονται το κράτος και τους νόμους και να τους οδηγεί στα δικαστήρια με αυστηρές ποινές έαν καταχραστούν,κακοδιαχειριστούν ή παρακρατήσουν δημόσιο χρήμα αλλά για τους πολιτικούς που θα διαπράξουν το ίδιο αδίκημα να υπάρχει…παραγραφή και ασυλία.

Βατοπέδι, SIEMENS, και greek statistics. Πανθομολογημένα σκάνδαλα. Χορός δισεκατομμυρίων .Διεθνής εξευτελισμός για τη χώρα. Καταπάτηση νόμων και θεσμών.

Ενοχος; Κανείς…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε