Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

100 δόσεις: Τι αλλάζει από την Παρασκευή, ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Κίνδυνος από τις νέες οφειλές για όλους, βγαίνουν από τη ρύθμιση όσοι χάσουν μια δόση φόρου
– Αναγκαστικά στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων όσοι δεν έχουν να πληρώσουν εφάπαξ τους νέους φόρους
– Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Από τη 1η Ιουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή δηλαδή, τίθενται σε εφαρμογή οι αυστηρότεροι όσοι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και είναι εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα στη ρύθμιση και να αναγκαστούν να πληρώνουν μεγαλύτερες δόσεις ανά μήνα.

Με τον Ιούλιο να φέρνει και την πρώτη δόση στην εφορία για τα εισοδήματα του 2015, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ θα είναι χιλιάδες οι πολίτες που θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς θα αυξηθούν κατακόρυφα οι υποχρεώσεις τους.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να δείξου ιδιαίτερη προσοχή καθώς για να μη χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός μάλιστα μόλις 15 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.

Για να μην χάσουν λοιπόν την ευνοϊκή ρύθμιση που τους δίνει τη δυνατότητα για μικρή δόση οι φορολογούμενοι θα πρέπει είτε να βρουν τα χρήματα είτε να εντάξουν τους νέους φόρους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.
Για να πετύχουν τις νέες δόσεις για τα νέα χρέη οι πολίτες πρέπει να πάνε στην αρμόδια ΔΟΥ και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα ώστε να υπαχθούν στην λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών τους. Η πάγια ρύθμιση ισχύει για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα και αυτά δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση.
Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς στις 16 Αυγούστου οποιαδήποτε νέα οφειλή λόγο χρεωστικού εκκαθαριστικού που δεν έχει πληρωθεί σας βγάζει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα τέλη του Σεπτεμβρίου με τη δόση για τον ΕΝΦΙΑ.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε