Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

25 χρόνια βραβεία Κούρος

25 χρόνια βραβεία Κούρος

Επιχειρηματίες που προάγουν την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα, δημιουργώντας με τις εταιρείες τους τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, βράβευσε για 25η χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ.

Σε ειδική εκδήλωση απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία για το 2019:

Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας: Παναγιώτης Τσινάβος της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ, ο τζίρος της οποίας αγγίζει τα 94 εκατ. ευρώ, με εκτίμηση ότι φέτος θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954, με βασικό στόχο την παραγωγή και διάθεση παγωτού. Από το 2003 εισήλθε στο Χρηματιστήριο, ξεκινώντας παράλληλη δραστηριότητα παραγωγής ευρωπαϊκού τύπου γιαούρτης, απ’ όπου η εταιρεία κατατάχθηκε στη 2η θέση σε όγκο στην εγχώρια αγορά. Τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 30 χώρες, οι οποίες αποτελούν το 40% του κύκλου εργασιών της.

Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο: Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτης της εταιρείας ΜΕΓΑ, που από το 1980, εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση καινοτόμων προϊόντων ατομικής υγιεινής με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο σημαντικών και φημισμένων μαρκών: Babylino, Everyday, SANI, Pom Pon και Wet Hankies. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 600 εργαζομένους και έχει ετήσιο τζίρο άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας στην εγχώρια αγορά βοήθησε την επέκτασή της σε πολλές χώρες του εξωτερικού με αποτέλεσμα 90 εκατ. ευρώ του τζίρου της να οφείλονται στην εξαγωγική της δραστηριότητα. Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 90 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της και την προσθήκη νέων δραστηριοτήτων στον τομέα της ατομικής υγιεινής.

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Πρόκειται για ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να αναδείξει την περιοχή της Μεσσηνίας σε πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και να υποστηρίξει κοινωνικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που σχετίζονται με την έρευνα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, συγχαίροντας τους βραβευθέντες για τις διαρκείς προσπάθειές τους να πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά και για τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευθύνης που πρεσβεύουν.

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Α.Ε., του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, του εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κυρίου Σπυρίδωνα- Άδωνι Γεωργιάδη, σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις