Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Air Arabia: Ξεκινά απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σάρτζα – Τι προβλέπει το πλάνο της low cost εταιρείας

Air Arabia: Ξεκινά απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σάρτζα – Τι προβλέπει το πλάνο της low cost εταιρείας
Φωτογραφία-iStock

Με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις που θα συνδέσουν το Sharjah International Airport με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Air Arabia, μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, ξεκινάει πτήσεις από 28 Ιουνίου 2024, προωθώντας οικονομικά ταξίδια ανά τον κόσμο.

Η επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου της Air Arabia με απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα πραγματοποιείται σε μια περίοδο ευνοϊκή για τον τουρισμό και για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται τόσο με νέους προορισμούς, όσο και με χαμηλού κόστους αεροπορικά ταξίδια.

Με τον νέο σχεδιασμό, η Αθήνα με τη Σάρτζα θα συνδέονται με απευθείας πτήσεις 4 φορές την εβδομάδα, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής και με προοπτική να ενισχύσει οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας.

Οι νέες προσδοκίες

Ο Adel Al Ali, Group Chief Executive Officer, Air Arabia, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της απευθείας πτήσης μας που συνδέει τη Sharjah με την Αθήνα, μια πόλη γνωστή για την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της.

Η έναρξη των πτήσεων της Air Arabia προς την Αθήνα αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο πόλεων, ενώ παράλληλα προσφέρουμε οικονομικές και προσιτές ταξιδιωτικές επιλογές. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες μας για να εξερευνήσουν την ιστορική πόλη της Αθήνας.»

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τόνισε: «Η έναρξη της απευθείας σύνδεσης της Αθήνας με τη Σάρτζα, έναν νέο προορισμό για εμάς, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιο, την πόλη και τη χώρα μας, προσφέροντας στους επιβάτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να βιώσουν δύο συναρπαστικές πόλεις με το εξαιρετικό προϊόν της Air Arabia.

Παράλληλα, ενισχύει σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των δυο προορισμών, διαμορφώνοντας την προοπτική για περαιτέρω ενδυνάμωση των τουριστικών ροών και των οικονομικών σχέσεων».

Τα αεροσκάφη

Η Air Arabia διαθέτει ένα στόλο αεροσκαφών Airbus A320 και A321 neo-LR, τα πιο σύγχρονα και με τις μεγαλύτερες πωλήσεις αεροσκάφη single aisle (μονού διαδρόμου) στον κόσμο. Η εταιρεία επισημαίνει ότι η διαμόρφωση της καμπίνας σε όλο το στόλο παρέχει πρόσθετη άνεση με μία από τις πιο γενναιόδωρες διατάξεις καθισμάτων σε σύγκριση με οποιαδήποτε καμπίνα οικονομικής χρήσης.

Επιπλέον, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με το «SkyTime», μια δωρεάν υπηρεσία streaming κατά την πτήση, που επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία ψυχαγωγίας απευθείας στις συσκευές τους. Οι πελάτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια ποικιλία από λιχουδιές ανάμεσα σε σνακ, γεύματα και σάντουιτς από το μενού «SkyCafe» του σκάφους σε προσιτές τιμές.

Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για τις απευθείας πτήσεις τους από τη Σάρτζα προς την Αθήνα με μια επίσκεψη στο site της Air Arabia, κλήση στο call center, ή μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις