Οικονομία

Αύξηση 48,7% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον φετινό Μάιο

Αύξηση 48,7% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Μάιο εφέτος, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.165 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 6.837 αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2013 (στα επιβατηγά, η αύξηση είναι 49,2%).

Τον Μάιο πέρυσι σε σύγκριση με τον Μάιο 2012, είχε καταγραφεί αύξηση 0,2% (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 0,3%).
Το α΄ πεντάμηνο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 41.807 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 33.522 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 24,7 % (στα επιβατηγά, η αύξηση είναι 25,1%). Μείωση 7,1% είχε παρουσιαστεί το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2013 σε σχέση µε το αντίστοιχο του 2012 (στα επιβατηγά, υπήρξε μείωση 8,8%).

Σύμφωνα, επίσης, με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάιο εφέτος κυκλοφόρησαν 3.859 νέες μοτοσικλέτες (άνω των 50 cc) έναντι 3.689 μοτοσικλετών τον αντίστοιχο μήνα το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 4,6%. Μείωση 14,6% είχε καταγραφεί τον Μάιο 2013 σε σχέση µε τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Το α΄ πεντάμηνο εφέτος, κυκλοφόρησαν 12.389 νέες μοτοσικλέτες έναντι 12.388 νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας μηδενική ποσοστιαία μεταβολή. Μείωση 6,6% είχε καταγραφεί το α΄ πεντάμηνο 2013 σε σχέση µε το αντίστοιχο του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργική απόφαση για να μπαίνει φυσικό αέριο στα αυτοκίνητα

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο της Google που δεν έχει οδηγό!

Και ο Κώστας Καραφώτης θύμα της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε απότομη ύφεση σπρώχνουν την ευρωπαϊκή οικονομία οι δασμοί Τραμπ ύψους 30% κατά της ΕΕ – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Κάθε επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα -ελέω δασμών Τραμπ - θα φέρει υστέρηση των φορολογικών εσόδων, την ίδια ώρα που οι Βρυξέλλες απαιτούν αύξηση τους για χάρη του 5% του ΝΑΤΟ
REUTERS