Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

B.Πρασσάς της Epsilon Net: «Οι νέες εξαγορές και το ψηφιακό μέλλον»

B.Πρασσάς της Epsilon Net: «Οι νέες εξαγορές και το ψηφιακό μέλλον»

Μετά την εξαγορά από την Epsilon Net του 80% της Data Communication έναντι 6,3 εκατ. ευρώ, που μόλις ανακοινώθηκε, ο Βασίλης Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής και Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων του ομίλου Epsilon Net μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για τα σχέδια της επόμενης ημέρας και το ρόλο της τεχνολογίας. Εξηγεί τους λόγους που η εταιρεία διαπραγματεύεται με τη MIG την εξαγορά της Singular Logic και αναλύει τη στρατηγική που χαράσσουν δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους.

«Η πανδημία δεν βρήκε τη χώρα απόλυτα προετοιμασμένη. Ωστόσο η ανάγκη επιτάχυνε τις εξελίξεις, γι’ αυτό και έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο δημόσιο τομέα σημαντικό βήμα προς τη ψηφιακή εποχή, αποτελούν για παράδειγμα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το e-efka, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.λπ. Στα σχολεία υπάρχει η τηλεκπαίδευση, η οποία όμως έχει ακόμα προβλήματα. Στον ιδιωτικό τομέα, η προσαρμογή ήταν πιο ομαλή. Αυτό αποδεικνύεται και από την αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων, οι οποίες παρόλο που δεν υπάρχει πλέον καραντίνα, ωστόσο καταγράφουν ανοδική πορεία».

Νέες τεχνολογικές εφαρμογές στις επιχειρήσεις

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθίσταται υποχρεωτικός για όλες τις επιχειρήσεις. Οι πρόσφατες εξαγγελίες της ΑΑΔΕ για την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων (my data) αλλά και η δυνατότητα επιλογής του να τιμολογούν οι επιχειρήσεις μέσω πιστοποιημένου παρόχου θεωρώ ότι είναι δύο από τα σημαντικότερα βήματα για να βοηθήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Κι εδώ έρχεται η Epsilon Net. Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μεταβούν στο my data, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν στην ψηφιακή εποχή και να περάσουν τα εμπόδια που βάζει η πανδημία στο επιχειρείν»

Τα επενδυτικά σχέδια της Epsilon Net

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική, λόγω της εξαγοράς της Data Communication, μιας εταιρείας πληροφορικής, αντίστοιχου μεγέθους με την Epsilon Net, με σημαντικό μερίδιο σε επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία.  Μέχρι το τέλος του έτους ελπίζουμε ότι θα έχουν κυλήσει όλα ομαλά και θα ολοκληρωθεί και η εξαγορά της Singular Logic».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις