Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Credit Suisse: Πιέσεις στην UBS για να την εξαγοράσει σήμερα υπό το φόβο κατάρρευσης

Credit Suisse: Πιέσεις στην UBS για να την εξαγοράσει σήμερα υπό το φόβο κατάρρευσης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφά για την Credit Suisse, καθώς η UBS έχει μέχρι το βράδυ για να εξαγοράσει την τράπεζα, προτού ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα, προκληθεί πανικός και η τράπεζα βρεθεί υπό κατάρρευση.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν το πρωί της Κυριακής (19.03.3023) στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα της Credit Suisse που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS πρέπει να σφραγιστεί σήμερα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην πρωτεύουσα της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δύο γιγάντιων τραπεζικών ιδρυμάτων, όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα Blick.

Μια τέτοια προσέγγιση είναι μια περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Η UBS δεν είχε στη διάθεσή της παρά μερικές ημέρες.

Ωστόσο οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκείται από τους μεγάλους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς εταίρους της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για τις δικές τους χρηματοπιστωτικές αγορές, αναφέρει η Blick.

Τράπεζα της Αγγλίας: Θα στηρίξουμε την εξαγορά

Την ίδια ώρα η τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και την UBS, ότι θα στηρίξει την εξαγορά της Credit Suisse.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις