Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

DHL Express:  Αναμένει ρεκόρ παραγγελιών στη διακίνηση δεμάτων

DHL Express:  Αναμένει ρεκόρ παραγγελιών στη διακίνηση δεμάτων

Τη μεγαλύτερη κίνηση όλων των εποχών αναμένει για φέτος η DHL Express, καθώς ο όγκος παραγγελιών έχει ήδη αυξηθεί κατά 35% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Η αύξηση τις προσεχείς ημέρες, που θεωρείται για τις εταιρείες ταχυμεταφορών «περίοδος αιχμής», αναμένεται να προσεγγίσει το 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή, καθώς ήδη οι παραγγελίες λόγω Black Friday, Cyber Monday και Χριστουγέννων έχουν διογκωθεί.

Η DHL Express δηλώνει ότι είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση, με μέτρα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν περισσότερες από 10.000 επιπλέον προσλήψεις, νέα αεροσκάφη και συνολική ενδυνάμωση των λειτουργικών δυνατοτήτων με ετήσιες επενδύσεις περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η αγορά αλλάζει

Η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιοποίηση, έχουν ως αποτέλεσμα οι διαδικτυακές αγορές και αποστολές να οδηγούνται σε όλο τον κόσμο σε νέα ύψη, ενώ, ο Covid-19 επιταχύνει την «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου.  Συγκεκριμένα, τα άλματα της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, καθώς και την διεύρυνση των αγορών μέσω εφαρμογών, από τις οποίες οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν προσφορές απ’ όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, το διασυνοριακό εμπόριο μεγαλώνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η τρέχουσα χρονιά, οι καταναλωτές μετατοπίζουν μαζικά τις αγορές τους στο χώρο του διαδικτύου, όσο ποτέ άλλοτε. Κάτι το οποίο γίνεται και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές στις δημοφιλείς ημέρες αγορών, όπως η “Black Friday” και η “Cyber Monday”, καθώς και ολόκληρη η περίοδος των Χριστουγέννων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις