Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Eurogroup: Συνεδριάζει για τα επόμενα βήματα ανάκαμψης από την πανδημία

Eurogroup

Τη μακροοικονομική και δημοσιονομική πορεία των χωρών της ευρωζώνης θα αποτιμήσει το Eurogroup που συνεδριάζει με φυσική παρουσία σήμερα στη Λισαβόνα, παρουσία της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη από το αναμενόμενο (+ 4,3% του ΑΕΠ) το 2021, ενώ η σταδιακή άρση των περιορισμών για την υγεία και η πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοιού, αναμένεται να αυξήσουν την κατανάλωση.

Ωστόσο, παραμένουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας και τις νέες μεταλλάξεις, έχει επισημάνει αξιωματούχος της ευρωζώνης. Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι οι αβεβαιότητες είναι πολύ ισχυρές σε αυτό το στάδιο, για να μιλάμε για επιστροφή στη δημοσιονομική εξυγίανση, γι’ αυτό το Eurogroup σήμερα αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη των οικονομιών φέτος και του χρόνου. Ωστόσο, καθώς θα ενισχύεται η οικονομική ανάκαμψη, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να σταδιακά να στρέφουν τη στήριξη σε τομείς που έχουν υποφέρει περισσότερο από την πανδημία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Ιούνιο να παρουσιάσει πρόταση για τη διατήρηση της γενικής ρήτρας διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις