Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

FT: Η Ελλάδα «δάμασε» τον κορονοϊό και αγωνιά για τον τουρισμό

FT: Η Ελλάδα «δάμασε» τον κορονοϊό και αγωνιά για τον τουρισμό

Σε ένα μακροσκελές άρθρο οι Financial Times περιγράφουν την κατάσταση στην Ελλάδα που μπορεί να βλέπει τον τουρισμό της στο μηδέν ακόμα αλλά τουλάχιστον έχει καταφέρει να «δαμάσει» τον κορονοϊό.

Περιγράφει το πως θα ανοίξουν οι παραλίες και μέσα από συνεντεύξεις ξενοδόχων αλλά και του Ηλία Μόσιαλου του συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης για θέματα υγείας.

Πέρα όμως από τα παραπάνω οι Financial Times περιγράφουν και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ελληνική οικονομία που βασίζεται στον τουρισμό και έχει μπροστά της ένα θολό τοπίο όσον αφορά στις αφίξεις τουριστών το φετινό καλοκαίρι.

Ξενοδόχοι από την Σαντορίνη και την Κεφαλονιά μιλούν για τους τρεις μήνες που έχουν ήδη χαθεί αλλά ελπίζουν ότι εκείνοι που προτιμούν την Ελλάδα το καλοκαίρι για τις διακοπές τους δεν θα τους προδώσουν.

Όμως και πάλι, παρά την βοήθεια που παρέχει μέσα από μέτρα η κυβέρνηση για την στήριξη των επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού η σεζόν του 2020 θεωρείται ήδη χαμένη και η ανάκαμψη θα έρθει το 2021.

Για παράδειγμα στην Κρήτη, το 40% των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων δεν θα ανοίξουν.

Στο άρθρο των Financial Times υπάρχει και ένα διάγραμμα που δείχνει πως σε επίπεδο αντίδρασης απέναντι στον κορονοϊό η χώρα μας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο τους έβαλε τα γυαλιά.

πηγή: FT

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις