Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

JYSK: Κοντά στο στόχο των 40 καταστημάτων έως το 2020 και τα επόμενα σχέδια των Δανών

JYSK: Κοντά στο στόχο των 40 καταστημάτων έως το 2020 και τα επόμενα σχέδια των Δανών

Δύο ακόμη καταστήματα, αυτή τη φορά σε Γλυφάδα και Ηράκλειο Κρήτης, εγκαινιάζει η JYSK, αριθμώντας πλέον 38 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα και οδεύοντας προς το στόχο των 40 καταστημάτων έως το τέλος του 2020.    

H JYSK, ο δανέζικος κολοσσός που, όταν εισήλθε στην ελληνική αγορά πριν από 5 χρόνια, δέχθηκε 600 βιογραφικά στα γραφεία του, είχε δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ και ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας θα είναι γρήγορη. Στόχος της επόμενης πενταετίας αποτελεί το άνοιγμα καταστημάτων σε όλους τους μεγάλους δήμους και πόλεις της χώρας.

Με εξειδίκευση στα είδη σπιτιού και ύπνου, ο ιδρυτής της αλυσίδας Λαρς Λάρσεν εμπιστεύτηκε την Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα JYSK στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2015.  Μάλιστα τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος έγιναν από τον ίδιο, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να προβεί σε ανακοινώσεις για τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου.  

Click4more Alliott Group: Ρεκόρ ανάπτυξης σε νομικές και λογιστικές υπηρεσίες την εποχή του Covid-19

Με αφορμή τα δύο νέα καταστήματα ο κος Sandor Szimeiszter, Country Manager JYSK Ελλάδας και Ουγγαρίας αναφέρει: «Με τα δύο νέα καταστήματα η JYSK ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα και πλέον είμαστε πολύ κοντά στο στόχο των 40 καταστημάτων στην πενταετία. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων βελτιώνουμε διαρκώς τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας μας για να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και για να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή δουλεύουμε εντατικά για την προετοιμασία και άλλων νέων καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Σύντομα ένας νέος κύκλος επέκτασης θα ανοίξει καθώς στόχος μας για τη δεύτερη πενταετία είναι να φτάσουμε σε όλους τους μεγάλους δήμους και πόλεις της Ελλάδας».

Όσον αφορά τον ιδρυτή της αλυσίδας Λαρς Λάρσεν, έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, σε ηλικία 71 ετών, καταφέρνοντας όσο ζούσε να αναρριχηθεί στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων της Δανίας, καθώς η περιουσία του ξεπέρασε τα 4,5 δισ. δολάρια.   Από πρόεδρος είχε αποχωρήσει όταν διεγνώσθη με καρκίνο, αφήνοντας τη θέση στο γιο του Γιάκομπ Μπρουνσμποργκ.

Το πρώτο κατάστημα ο Λάρσεν το είχε ανοίξει το 1979, ενώ σήμερα ο όμιλος ξεπερνά τα 2.200 καταστήματα σε 37 χώρες. Στη Γερμανία και την Αυστρία έχει την επωνυμία Dänisches Βettenlager.  Στην «ομπρέλα» του ομίλου JYSK περιλαμβάνονται επίσης οι αλυσίδες επίπλων  Bolia.com, IDEmøbler και ILVΑ, καθώς και άλλων εταιρειών, ενώ το Μάιο του 2015 είχε περιέλθει στον όμιλο και η επίσης δανέζικη βιομηχανία επίπλων Actona, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επίπλων της βόρειας Ευρώπης, με πωλήσεις σε 90 χώρες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις