Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Messaritis Ανανεώσιμες: Νέα έργα συνολικής ισχύος 3MW στην περιοχή Θεσσαλίας

Messaritis Ανανεώσιμες: Νέα έργα συνολικής ισχύος 3MW στην περιοχή Θεσσαλίας

Τη μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή τριών νέων έργων,  συνολικής ισχύος 3MW στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας ολοκλήρωσε η Messaritis Ανανεώσιμες.

Τα έργα στην Καρδίτσα έρχονται να προστεθούν σε μία μεγαλύτερη ομάδα έργων που  έχει παραδώσει η εταιρία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας κατά τους τελευταίους μήνες, και ξεπερνούν σε συνολική ισχύ τα 15MW.

Η Ενεργειακή Κοινότητα που εμπιστεύτηκε την υλοποίηση των έργων της στην εταιρία είναι η «ΦΑΕΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ». Τα εν λόγω έργα αποτελούν την αρχή ενός ευρύτερου επενδυτικού πλάνου στον τομέα των ΑΠΕ, που στόχο έχει την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 18MW στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η Messaritis ολοκλήρωσε και παρέδωσε εμπρόθεσμα τα έργα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου IEC62446:2016, χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά πλαίσια της εταιρίας EGING,  inverters της εταιρίας SUNGROW και σταθερές βάσεις στήριξης της ελληνικής εταιρίας C SOLAR STEEL.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ανάθεση αυτή αποτελεί τη συνέχεια μιας άριστης και πολυετούς συνεργασίας, καθώς οι επενδυτές έχουν εμπιστευτεί τη λειτουργία και συντήρηση των φωτοβολταϊκών σταθμών που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τη θέση πως η Messaritis αποτελεί έναν διαχρονικά αξιόπιστο συνεργάτη για την υλοποίηση και διαχείριση φωτοβολταϊκών επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας, κύριος Ιωάννης Αβδελάς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άρτια αποπεράτωση από τη Messaritis Ανανεώσιμες των 3 πρώτων MW της Ενεργειακής μας Κοινότητας. Ευελπιστώ ότι η συνεργασία του ομίλου μας με τη Messaritis, η οποία είναι μακρά και με στέρεες βάσεις, θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική.»

Η Messaritis Ανανεώσιμες αποτελεί μέλος του ομίλου εταιριών MESSARITIS, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας από το 1955. Εξειδικεύεται στην κατασκευή, λειτουργία & συντήρηση Φωτοβολταϊκών σταθμών με αδιάλειπτη παρουσία από το 2007. Έχει αδειοδοτήσει, μελετήσει και κατασκευάσει μέχρι σήμερα πάνω από 80 έργα, καθώς επίσης παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης σε περισσότερους από 180 Φ/Β σταθμούς και σε πάνω από 25 νομούς πανελλαδικά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις