Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παρέμβαση Μέρκελ μέσω Focus: Νέο κούρεμα στην Ελλάδα θα έκανε κακό

Παρέμβαση Μέρκελ μέσω Focus: Νέο κούρεμα στην Ελλάδα θα έκανε κακό

Ακόμη ένα nein είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στα σενάρια για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Θα έφερνε αβεβαιότητα και θα ήταν πλήγμα στις επενδύσεις, είπε.

Κάθε μέρα και μια δήλωση, κυρίως, από τη Γερμανία για το νέο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Η παραδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως χρειάζεται νέο πακέτο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και εν μέσω προεκλογικής περιόδου η Άνγκελα Μέρκελ τρέξει να τον… κλείσει.

Η παρέμβασή της στη δημόσια συζήτηση για το ελληνικό χρέος έρχεται αυτή τη φορά με συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο περιοδικό Focus και θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απορρίπτει ξανά κατηγορηματικά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και προειδοποιεί ότι «ένα κούρεμα πιθανώς θα προκαλούσε ντόμινο εξελίξεων όσο αφορά την αβεβαιότητα των επενδυτών με αποτέλεσμα να μηδενίζονταν και πάλι η ετοιμότητα για επενδύσεις των ιδιωτών επενδυτών στην ευρωζώνη».

“Να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες που έχουν καταληστέψει τη χώρα τους” είπε χθες ο αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

Αναφερόμενη στη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα η Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει άμεσα, αλλά τόνισε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί, όπως έχει αποφασιστεί, το 2014.

«Τότε θα εξετάσουμε τόσο την πορεία του χρέους όσο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Μέχρι τότε θα πρέπει η χώρα να κάνει ακόμη πολλά και θα πρέπει με συνέπεια να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε.

«Και κούρεμα και νέο πακέτο πάει πολύ!»

Στις τάξεις των «ανταρτών του ευρώ» επανακάμπτει και ο Φρανκ Σέφλερ, βουλευτής των Φιλελευθέρων, γνωστός για τις «αιρετικές» του απόψεις. Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung εκφράζει την άποψη ότι θα γίνει και κούρεμα του χρέους και θα δοθεί τρίτο πακέτο «σε βάρος των φορολογουμένων».

«Τώρα θα προσπαθήσουν να μαζέψουν με νύχια και με δόντια ποσά από διάφορα ταμεία για να αποτρέψουν κούρεμα. Τα χρήματα που λείπουν είναι πολύ περισσότερα από τα 11 δισ. που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ. Αντί να συγκεντρώσει η Ελλάδα 50 δις από ιδιωτικοποιήσεις, πήρε μόνο 2 δις. Οι τόκοι από την επιμήκυνση στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου ξεπερνούν τα 40 δισ», λέει.

Ο Σέφλερ ζήτησε να ειπωθεί η αλήθεια για την κατάσταση στην Ελλάδα στον προεκλογικό αγώνα προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πια στις ωραιοποιήσεις. Κατά την άποψή του η Ελλάδα μετά από ένα δεύτερο κούρεμα θα πρέπει να βγει από τον μηχανισμό στήριξης και να ξεκαθαρίσει μόνη της αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη. «Δεν λειτουργεί η εκπαίδευση δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων με πιέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Daily Mail: Αεροπλάνα γεμάτα λεφτά έσωσαν την Ελλάδα – Η Ε.Ε. απειλούσε τους Έλληνες, αλλά μυστικά τους έδωσε 10 δισ. ευρώ

Στρουθοκαμηλίζουν στο ΥΠΟΙΚ για το χρέος των 321€ δισ. – “Λαϊκίζετε! Δεν υπάρχει κανένας φόβος – Στόχος μας το πρωτογενές πλεόνασμα”

Στουρνάρας: 10 δισ. το νέο δάνειο αλλά χωρίς μνημόνιο

Μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Μπρος αντάρτες βουλευτές και πίσω τρόικα για Σαμαρά, Βενιζέλο – Τα αγκάθια και η κυβερνητική συνοχή που… απειλείται

Ραντεβού Σαμαρά με Μπάιντεν και Λαγκάρντ μετά τις εκλογές στη Γερμανία

FAZ: Ανίκανοι και λαϊκιστές οι έλληνες πολιτικοί – Απέτυχαν σε όλα! – Στράφι θα πήγαινε ένα τρίτο πακέτο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε