Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Prodea: Νέα επένδυση στην Κύπρο – Η συμμετοχή στην MHV, η σχέση με το Nammos Λεμεσού και τα επόμενα σχέδια

Prodea: Νέα επένδυση στην Κύπρο – Η συμμετοχή στην MHV, η σχέση με το Nammos Λεμεσού και τα επόμενα σχέδια

Σε συναλλαγές  για την απόκτηση από την εταιρεία του κυπριακού ομίλου Yoda Group, μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% στην εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture (MHV) ιδιοκτήτρια πολλών αξιόλογων ξενοδοχείων και ακινήτων, προέβη η Prodea Investments, μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ποσοστό της Prodea Investments στην MHV θα ανέρχεται στο 80%.

Η Mediterranean Hospitality Venture δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας, ενώ οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Τα σχέδια σε ακίνητα

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο της MHV περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία και μεγάλα resorts, καθώς και εγκαταστάσεις κατοικιών και γραφείων όπως Parklane, ένα Luxury Collection Resort & Spa, Limassol μέλος της Marriott International, το Nammos Limassol, LPM Restaurants & Bars, Park Tower Residences δίπλα στο Parklane, Ξενοδοχείο The Landmark Κατοικίες και Γραφεία Nicosia – όπου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή μια σημαντική ανακατασκευή και επανατοποθέτηση – Aphrodite Hills PGA Golf Resort Villas and Residences στην Πάφο, Nikki Beach Resort στο Πόρτο Χέλι και Porto Paros στην Πάρο.

Αυτό δίνει το πλεονέκτημα στην Prodea Investments να ισχυροποιήσει τη θέση της στην κυπριακή αγορά, η οποία εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο στα επαγγελματικά ακίνητα, αλλά κυρίως στα τουριστικά.

Επιπλέον η Prodea, χαράσσει επεκτατικά σχέδια μέσω της συμμετοχής της στον όμιλο MHV, ο οποίος αναλαμβάνει πολλά νέα έργα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με σχετική ανακοίνωση προς τις Αρχές του Χρηματιστηρίου, η Prodea αναφέρει ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου. Η Συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2024.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις