Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Sarantis: Εξαγόρασε την πολωνική Stella Pack – Οι νέοι στόχοι στα Βαλκάνια και η ιδιαιτερότητα της εταιρείας

Sarantis: Εξαγόρασε την πολωνική Stella Pack – Οι νέοι στόχοι στα Βαλκάνια και η ιδιαιτερότητα της εταιρείας

Την πολωνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης Stella Pack SA εξαγόρασε ο όμιλος Σαράντη, η οποία αποτελεί πρότυπο βιωσιμότητας, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό. Η αξία της αποκτηθείσας επιχείρησης, σε όρους Enterprise Value, κατά την 12η Ιανουαρίου 2024 ανέρχεται σε 253,46 εκ. PLN, με το τίμημα να χρηματοδοτείται από τα διαθέσιμα του ομίλου.

Τη συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της πολωνικής εταιρείας υπέγραψε η εταιρεία Sarantis Polska S.A., 100% θυγατρική της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ. Με την νέα επιχειρηματική κίνηση, ο όμιλος ενισχύει τη θέση του στα προϊόντα οικιακής χρήσης των Βαλκανίων.

Να σημειωθεί, ότι η εξαγορά τελεί υπό τις συνήθεις συνθήκες κλεισίματος και εκκρεμεί η έγκριση των αρχών ανταγωνισμού στις χώρες δραστηριότητας της Stella Pack.

«Πράσινη» πολιτική

Η Stella Pack κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διανομή ειδών οικιακής χρήσης, με 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις κατηγορίες συσκευασιών τροφίμων, σακουλών απορριμμάτων και εργαλείων καθαρισμού, καταγράφοντας ετήσιες πωλήσεις που ανέρχονται σε περίπου 65 εκ. ευρώ.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αξιολόγησε ο όμιλος Σαράντη, είναι το γεγονός ότι η εξαγορασθείσα εταιρεία διαθέτει δική της γραμμή διαχωρισμού απορριμμάτων που κατασκευάζει εσωτερικά δικό της ανακυκλωμένο πλαστικό καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της.

Έτσι, η Stella Pack συμβάλλει ενεργά στην κυκλική οικονομία, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό.

Τα οφέλη της εξαγοράς

Από τον όμιλο επισημαίνουν, ότι η εξαγορά αυτή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική τη φιλοσοφία της Σαράντης, ταιριάζει απόλυτα με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του ομίλου, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την ηγετική του θέση στην πολωνική αγορά και στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμά του στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Να σημειωθεί, ότι ο όμιλος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε δεκατρείς χώρες: Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία, ενώ το δίκτυο διανομής του εκτείνεται σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις