Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στουρνάρας τέλος; “Στα χέρια του πρωθυπουργού η τύχη μου”

Στουρνάρας τέλος; “Στα χέρια του πρωθυπουργού η τύχη μου”

Μπορεί ο ίδιος να έχει δηλώσει πως “έκλεισε” ο κύκλος του στο υπουργείο Οικονομικών αλλά απαντώντας σε ερώτηση των Financial Times στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Ecofin, ο Γιάννης Στουρνάρας άφησε την τύχη του στα χέρια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και της Βουλής.

Το σενάριο που θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα ως τον επικρατέστερο για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Προβόπουλο στην θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και μάλιστα φαίνεται πως η τύχη του κ. Στουρνάρα δεν απασχολεί μόνο το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Γι’ αυτό και η ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της διήμερης συνόδου του Eurogroup και του Ecofin στο Ζάππειο, έγινε από δημοσιογράφο των Financial Times.

Ρωτήθηκε λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών αν ενδιαφέρεται για μια μετακίνησή του στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Και η απάντηση ήταν σιβυλλική: για όλα αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχω κάνει καμία σχετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Η τύχη ενός υπουργού και ενός διοικητή μιας κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και του Κοινοβουλίου», είπε. Και έσπευσε να προσθέσει στην επανάληψη της ερώτησης για το αν εκείνος ενδιαφέρεται για τη… θέση: «όχι. Είμαι ευτυχής που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Είμαι πολύ ικανοποιημένος

Μελιτζανοσαλάτα, χωριάτικη, ντολμαδάκια, φάβα και τσίπουρο: Ιδού το μενού του Ecofin

Ο Στουρνάρας τους εξήγησε… τι εστί τσίπουρο!

Στουρνάρας: Η Ελλάδα βγαίνει τους επόμενους 2 μήνες στις αγορές!

Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης

Ο.Ρεν: Δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν με το “Καλό κουράγιο!”

Σε τρεις δόσεις θα δοθούν στην Ελλάδα τα 8,3 δισ. ευρώ – Η πρώτη “φουρνιά” μετά το Πάσχα – Ρεν: Δε θέλω να κάνω Χριστούγεννα στην Αθήνα

Στουρνάρας σε Σαμαρά: Πρόεδρε, δεν κοιμάμαι

Αποχαιρετάει ο Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο Υπ. Οικονομικών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε