Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Sunlight: Τα νέα στελέχη, η Αμερική και οι δηλώσεις του CEO Λ. Μπίσαλα

Sunlight: Τα νέα στελέχη, η Αμερική και οι δηλώσεις του CEO Λ. Μπίσαλα

Ο επαναπατρισμός στελεχών, ερευνητών, αλλά και μηχανικών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia. Έτσι, στην νέα οργανωτική δομή που μόλις ανακοίνωσε, εντάσσονται νέα στελέχη με αναγνωρισμένη διεθνή εμπειρία.  Παράλληλα, με στόχο την ταχύτατη αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας, σε εξέλιξη βρίσκονται νέες επενδύσεις, ανάμεσά τους και ένα κέντρο συναρμολόγησης στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

«Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας καταξιωμένα στελέχη με αναγνωρισμένη εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θα επιταχύνουν το πλάνο μας, να αποτελέσουμε μία από τις ηγέτιδες εταιρίες στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και εφαρμογών στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight κ. Λάμπρος Μπίσαλας.

Όσον αφορά το επενδυτικό σχέδιο της Sunlight, ήδη δημιουργείται διεθνές ερευνητικό κέντρο στην Αττική για νέες τεχνολογίες λιθίου. Στόχος της είναι να αναπτύξει εφαρμογές για ηλεκτρικά λεωφορεία πόλεων, τη ναυτιλία, αλλά και την αποθήκευση ενέργειας στις ανανεώσιμες πηγές, ενώ παράλληλα, αναπτύσσει ήδη, μπαταρίες για τα ρομπότ που θα αναπληρώσουν τα περονοφόρα σε διεθνή logistics centers νέας γενιάς. Επιπλέον, ενισχύει τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και Ιταλία με τεχνολογίες Industry 4.0, ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνεται ισχυρό πλάνο ανάπτυξης στην αγορά της Αμερικής με το νέο κέντρο συναρμολόγησης της εταιρίας στη Βόρεια Καρολίνα.

Για τον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας που δραστηριοποιείται η Sunlight, ο κ. Μπίσαλας δήλωσε ότι «Αποτελεί έναν από τους πιο υποσχόμενους τομείς παγκοσμίως. Οι νέες τεχνολογίες που έρχονται, η στροφή προς τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση επιφυλάσσουν για εμάς μόνο ευκαιρίες».

Η έλευση νέων στελεχών

Όσον αφορά τα νέα μέλη που εντάχθηκαν στη διοικητική ομάδα, πρόκειται για τους εξής:

  • Ο Δρ. Νικόλαος Τσιουβάρας, Lithium Technologies R&D Director, αναλαμβάνει τη νέα Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντων Λιθίου. Αποτελεί έναν λαμπρό Έλληνα επιστήμονα από το εξωτερικό που επιστρέφει στην Ελλάδα, επειδή πιστεύει στη δυναμική της εταιρείας. Ο Δρ. Τσιουβάρας προέρχεται από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της BMW AG Μονάχου με εξειδίκευση στην ανάπτυξη τεχνολογιών μπαταρίας.
  • Ο κ. Roberto Denti, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Διεύθυνσης Operations. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε πολυεθνικούς οργανισμούς, στους κλάδους του αυτοκινήτου και της ενέργειας. Εντάσσεται στη διοίκηση της SUNLIGHT, προερχόμενος από τον διεθνή ανταγωνισμό, την ιταλική εταιρία Midac και την αμερικανική Exide. Θα παίξει νευραλγικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της Sunlight.
  • Η κα Ιωάννα Γαβριελάτου, αναλαμβάνει επικεφαλής της Διεύθυνσης Marketing. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια διεθνή καριέρα στο χώρο του Μάρκετινγκ σε Αμερική, Βραζιλία και Ελλάδα και σε εταιρείες όπως η Microsoft και η Intralot. Θα ηγηθεί της στρατηγικής μάρκετινγκ και τοποθέτησης καινοτόμων προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
  • Η κα Βάσω Γάλλου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Με πολυετή ενεργή παρουσία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και προερχόμενη από την Vodafone, στην οποία τα τελευταία τρία χρόνια ήταν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας. H κα. Γάλλου διαθέτει συνολικά εργασιακή εμπειρία δέκα οκτώ χρόνων, τόσο σε συμβουλευτικό, όσο και σε δικαστηριακό επίπεδο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις