Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Xρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα επιτόκια από την FED

Xρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα επιτόκια από την FED

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση για το ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και τα ευρωπαϊκά, εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων από την FED απόψε το βράδυ, που θα δώσει τον οδικό χάρτη για την πορεία των επιτοκίων μέσα στο 2024.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED) κερδίζει 0,39%, στις 1.288,08 μονάδες και τον τζίρο να είναι στην περιοχή των 9 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 0,58% και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ενισχύεται κατά 0,46% και δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,15%.

Από τις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν ο ΟΠΑΠ με άνοδο 1,44% και ακολουθεί η Alpha Bank με +1,40%, η Εurobank καταγράφει κέρδη 0,80%. Μικρά κέρδη για την Εθνική Τράπεζα και για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ αντίθετα απώλειες καταγράφει η ΕΥΔΑΠ που υποχωρεί κατά 1,13%.

Στις διεθνείς αγορές ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές σήμερα, ενώ οι δείκτες στην Κίνα χάνουν έδαφος στον απόηχο των στοιχείων στις ΗΠΑ που έδειξαν μικρή επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού το Νοέμβριο και εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της FED.

Στην Ευρώπη οριακά κέρδη για τους περισσότερους δείκτης, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο συνεχίζει την πτώση και βρίσκεται κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει μικρά κέρδη, αλλά παραμένει κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις