Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΑΔΕ: «Σφίγγουν» οι έλεγχοι στα νησιά, έρχεται βροχή νέων προστίμων – Πρόεδρος εμπόρων Σίφνου: Κάποιοι στοχοποιούνται άδικα

ΑΑΔΕ: «Σφίγγουν» οι έλεγχοι στα νησιά, έρχεται βροχή νέων προστίμων – Πρόεδρος εμπόρων Σίφνου: Κάποιοι στοχοποιούνται άδικα

Την ώρα που οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε εμπορικές επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας γίνονται όλο και πιο εντατικοί, εκπρόσωποι της αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την κατανόηση των Ελεγκτικών Αρχών, καθώς όπως τονίζουν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται οι επιχειρηματίες, αλλά αστάθμητοι παράγοντες με κυριότερο την αδυναμία σύνδεσης με το ίντερνετ, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαδικασία έκδοσης συγκεντρωτικών αποδείξεων και αποστολής τους στην Εφορία.

Πηγές της αγοράς εκφράζουν την ανησυχία, ότι το προσεχές διάστημα έρχεται βροχή νέων λουκέτων, καθώς οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ γίνονται όλο και πιο εντατικοί.   

Όσον αφορά τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, όπως Σύρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη οι έλεγχοι είναι σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενώ αυτές τις ημέρες σε στενό κλοιό παρακολούθησης από τα οικονομικά κλιμάκια βρίσκονται ακόμη η Μήλος, η Κίμωλος και η Σίφνος. 

«Θέλουμε δίκαιους ελέγχους»

Για τα πρόστιμα και τις περιπτώσεις άδικης επιβολής μιλάει στο newsit.gr o πρόεδρος των εμπόρων Σίφνου Θεόδωρος Πολενάκης.  Στο εν λόγω νησί, το τελευταίο διάστημα οι Ελεγκτικές Αρχές «σφράγισαν»  ένα μπακάλικο ένα περίπτερο, ένα μίνι μάρκετ και ένα μικρό εμπορικό κατάστημα. 

Με αφορμή τα πρόστιμα, ο κ. Πολενάκης διευκρινίζει, ότι τόσο ο Σύνδεσμος όσο και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες τάσσονται υπέρ των ελέγχων, που αφορούν παρανομίες περί μη έκδοσης αποδείξεων, ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις, μικρές οικογενειακές ως επί το πλείστον, οι οποίες, παρότι δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, ωστόσο στοχοποιούνται αδίκως, λόγω ακούσιας παρανομίας.

«Ζητάμε δίκαιους ελέγχους και επανεξέταση κάποιων λουκέτων που αδίκως επιβλήθηκαν σε επιχειρηματίες, διασύροντας μα άδικο τρόπο το όνομά τους σε μια μικρή κοινωνία» τονίζει ο κ. Πολενάκης κι εξηγεί: «Σε ορισμένα σημεία του νησιού για παράδειγμα, που δεν λειτουργεί το ίντερνετ, παρουσιάζεται αδυναμία αποστολής Ζ (συγκεντρωτικών αποδείξεων) ως εκ τούτου λόγω του τεχνικού ζητήματος αδίκως τιμωρείται ο επιχειρηματίας».  Μάλιστα, εκπρόσωποι του εμπορίου και του ξενοδοχειακού κλάδου είχαν αποστείλει στην επιθεώρηση Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μια επιστολή επισημαίνοντας τα τεχνικά προβλήματα του νησιού. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις