Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άδεια για ηλεκτρονικές πληρωμές αποκτά στην Βουλγαρία η Alternativa Financial και θα εξυπηρετεί και Έλληνες πολίτες

Άδεια για ηλεκτρονικές πληρωμές αποκτά στην Βουλγαρία η Alternativa Financial και θα εξυπηρετεί και Έλληνες πολίτες

Μία σημαντική εξέλιξη αποτελεί στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, το γεγονός ότι σύντομα η εταιρία “Alternativa Financial” θα γίνει η τρίτη προτιμώμενη εταιρεία με άδεια για ηλεκτρονικές πληρωμές στη Βουλγαρία και για διαφορετικό είδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε Έλληνες πολίτες.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η Alternativa Financial υποβάλλει τα έγγραφά της στην Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, η οποία εκδίδει τις άδειες για αυτό το είδος δραστηριότητας. Να σημειωθεί ότι αποκλειστικά και μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι εθνικές τράπεζες και οι εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος μπορούν να εκδώσουν άδεια και να εξαγοράσουν αυτό το είδος κεφαλαίων.

Προκειμένου μία εταιρία να αποκτήσει άδεια πρέπει να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία, έτσι όπως αυτή περιγράφεται στον Νόμο περί Υπηρεσιών Πληρωμής και Συστημάτων Πληρωμών (ΝΥΠΣΠ) και στο διάταγμα αριθ. 16. Όπως προβλέπεται στον συγκεκριμένο νόμο, το ηλεκτρονικό χρήμα είναι νομισματική αξία που τηρείται σε ηλεκτρονική, συμπεριλαμβανομένης της μαγνητικής μορφής, που αποτελεί απαίτηση έναντι του εκδότη, εκδίδεται με την παραλαβή κεφαλαίων για την εκτέλεση πράξεων πληρωμής και παραλαμβάνεται από φυσικό ή νομικό πρόσωπο διαφορετικό από τον εκδότη των ηλεκτρονικών χρημάτων.

Έως σήμερα και με βάση της οδηγίες που έχει εκδώσει η Βουλγαρική Εθνική Τράπεζα, μόνο δύο εταιρείες έχουν λάβει άδεια λειτουργίας ως εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι εταιρείες πρέπει να εργάζονται με εκπροσώπους που επίσης βρίσκονται στο μητρώο, και με αυτό τον τρόπο η δραστηριότητά τους φθάνει σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών – συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η “Alternativa Financial” ήδη διαθέτει άδειες μη τραπεζικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με αριθμό 27228 της 10.05.2017, καθώς και από το Υπουργείο Οικονομικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με αριθμό 6592 της13.12.2018. Η δεύτερη άδεια, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να παραλαμβάνει κεφάλαια πελατών και να εμπορεύεται με επενδυτικό χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα.

Στην Alternativa Financial εργάζονται πάνω από 250 άτομα και δραστηριοποιείται σε 5 χώρες. Σε όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητάς, πάνω από 8 χρόνια, η εταιρεία προσπαθεί να προσφέρει εξατομικευμένες επενδυτικές επιλογές για κάθε πελάτη. Η μέχρι σήμερα δραστηριότητα της επιχείρησης, δικαιολογεί απόλυτα το καλό της όνομα, δεδομένου ότι έχει αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία τις οικονομικές προκλήσεις κατά την επενδυτική επιλογή.

Οι έλεγχοι που έχει περάσει είναι ενδελεχείς από όλες τις αρχές και δεν έχουν υπάρξει πράξεις ή κυρώσεις τόσο για την εταιρεία όσο και για τα φυσικά πρόσωπα που την διευθύνουν και εργάζονται σε αυτήν. Τα άτομα της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Βουλγαρίας που αναζητήθηκαν για σχόλιο, δήλωσαν ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουν να ασκούν αυστηρή εποπτεία στις δραστηριότητες αυτής της εταιρείας και θα προστατεύουν τα συμφέροντα των πελατών.

Η εταιρεία διευθύνεται επί του παρόντος από τον Ρούμεν Γκαλαμπίνοφ, μια από τις αδιαμφισβήτητες αυθεντίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη χώρα μας. Ο Γκαλαμπίνοφ δήλωσε ότι η εποπτεία στο πρόσωπο της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας θα ενισχύσει την εταιρεία και ότι η διοίκησή της σέβεται τις παρατηρήσεις της και εργάζεται για βελτίωση των διαδικασιών.

Ο Γκαλαμπίνοφ είναι ο επικεφαλής της ασφαλιστικής εποπτείας, το 2002 έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Υπηρεσίας Εποπτείας Ασφαλίσεων και το 2003 έγινε Αναπληρωτής Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας(ΕΧΕ). Ο ίδιος είναι το πρόσωπο το οποίο έφερε τις ελληνικές τράπεζες στη Βουλγαρία και είναι ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών από τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τις Η.Π.Α.

Πρόσφατα η “Alternativa Financial” αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και η τελευταία έκανε συστάσεις στην εταιρεία να αγοράσει τοπική εταιρεία. Ερωτηθείς για σχόλιο, ο κ. Γκαλαμπίνοβ απάντησε “Οι ελληνικές αρχές είναι σκεπτικές σχετικά με το γεγονός ότι Έλληνες πολίτες πρέπει να γίνονται πελάτες ταξιδεύοντας μέχρι τη Σόφια. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε τρόπο, καθώς βλέπουμε μεγάλο οικονομικό δυναμικό στους σκληρά εργαζόμενους και πεισματάρηδες Έλληνες. Οι Έλληνες μπορούν να αποτελούν παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο! Δυστυχώς, πρόκειται για ένα άλλο παράδειγμα για ασφυκτικούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, που έχουν στόχο να κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη και να καταστείλουν τη φιλοδοξία των εργαζόμενων πολιτών…”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις