Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αegean: Αλλαγή σχεδιασμού για εκπαιδευτικό κέντρο και κεφάλαια του ομολογιακού δανείου

Αegean: Αλλαγή σχεδιασμού για εκπαιδευτικό κέντρο και κεφάλαια του ομολογιακού δανείου

Σε κεφάλαιο κίνησης αντί χρηματοδότησης μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αποφάσισε η Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ – Aegean, να δαπανήσει μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από το κοινό ομολογιακό δάνειο ποσού 200 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, δεδομένου ότι οι νέες υγειονομικές συνθήκες προκάλεσαν αναβολές στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.   

Τα παραπάνω αναφέρει η Aegean σε σχετική ανακοίνωση που αφορά την Μερική Αλλαγή Χρήσης Αντληθέντων Κεφαλαίων Ομολογιακού Δανείου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοινώνει ότι μετά την απόφασης της Συνέλευσης των ομολογιούχων δανειστών κατά τη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2021, υπεγράφη η σύμβαση τροποποίησης του προγράμματος του κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ) ποσού €200.000.000, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μερική αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από το ΚΟΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό 14% των αντληθέντων από το ΚΟΔ κεφαλαίων (συνολικού ύψους, κατόπιν αφαίρεσης των δαπανών έκδοσης, €27.420,58 χιλ., ήτοι €27.465,16 χιλ. μείον €44,58 χιλ. που έχουν ήδη διατεθεί για τον αρχικό σκοπό) διατεθούν, έως την 31.12.2021, για την κάλυψη αναγκών της Εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης αντί της χρηματοδότησης μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η αλλαγή αυτή συμφωνήθηκε, δεδομένου ότι -στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των κεφαλαιουχικών δαπανών που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19- η εταιρεία έχει αναβάλει την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Η Εταιρία έχει ήδη υλοποιήσει την μετεγκατάσταση τμημάτων της (γραφείων) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, επιτυγχάνοντας μείωση κόστους και καλύτερο συντονισμό, παρά την αναβολή του προαναφερόμενου έργου. Συνεπώς, τα κεφάλαια που προορίζονταν για την κατασκευή του εκπαιδευτικού κέντρου θα διατεθούν σε κεφάλαιο κίνησης, ενώ η κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου που έχει προς το παρόν αναβληθεί θα χρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους.

Κατά τα λοιπά, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές για το που θα δαπανηθούν τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις