Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μικρές απώλειες για τους τρεις βασικούς δείκτες στη Wall Street – Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

Μικρές απώλειες για τους τρεις βασικούς δείκτες στη Wall Street – Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο
Φωτογραφία-iStock

Μικρή διόρθωση παρατηρήθηκε σήμερα (26.2.2024) στην Wall Street με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο.

Πλέον όλα τα βλέμματα των επενδυτών στην Wall Street είναι επικεντρωμένα στα νέα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν για τον αμερικανικό πληθωρισμό και τα οποία θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τον οδικό χάρτη για τις μειώσεις επιτοκίων από την Fed.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,16% στις 39.069,23 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,38% στις 5.069,53 μονάδες και ο Nasdaq παρουσίασε κάμψη 0,13% στις 15.976,25 μονάδες.

Σημαντική ήταν η σημερινή ημέρα λόγω της εισαγωγής της Amazon στις blue chips του Dow Jones αντικαθιστώντας την Wallgreens, με την μετοχή της στην πρεμιέρα της στον βιομηχανικό δείκτη να αποδυναμώνεται 0,15%, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν, μεταφέροντας νέες πιέσεις στην αγορά μετοχών, με το 10ετές να αναρριχείται κατά περίπου 4 μονάδες βάσης στο 4,301%.

Οι μετοχές μπαίνουν στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου με υψηλό ρυθμό, αφού οι κύριοι δείκτες πέτυχαν ρεκόρ και κατέγραψαν εβδομαδιαία άνοδο με τη βοήθεια των κερδών της Nvidia.

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, κυρίως εξαιτίας της πτωτικής πορείας που ακολούθησε η παραγωγή στα αμερικανικά διυλιστήρια, όπως επίσης και από τις εντεινόμενες διαταραχές στις παγκόσμιες μεταφορές. Έτσι λοιπόν το αμερικανικό αργό WTI ενισχύθηκε 1,4% για να διαμορφωθεί στα 77,58 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent κέρδισε 1,1% στα 82.53 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ άγγιξε λίγο πάνω από το 80% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας. Τα διυλιστήρια αναμένεται να ξεκινήσουν πάντως να ενισχύουν την παραγωγικότητά τους τον Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις