Αγορές

Χρηματιστήρια: Σε υψηλά 17ετίας η Αθήνα – «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές

Ο τζίρος στην Αθήνα ανήλθε σε μόλις 194,265 εκατ. ευρώ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αναπάντεχα θετικό τρόπο έκλεισε η εβδομάδα στο Euronext Athens, καθώς στη συνεδρίαση της Παρασκευής (21.8.2026) το χρηματιστήριο έφτασε σε υψηλά 17ετίας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Euronext Athens ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο +1,34% στις 2.634,24 μονάδες, επίπεδα που είχε να δει από τον Νοέμβριο του 2009, αλλά ο τζίρος στο χρηματιστήριο της Αθήνας ανήλθε σε μόλις 194,265 εκατ. ευρώ

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,42%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 24,22%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,42%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+3,06%), της Εθνικής (+2,47%), της Coca Cola HBC (+2,31%), της Τιτάν (+2,18%) και της Eurobank (+2,17%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-2,32%), της CrediaBank (-1,43%) και της Aegean Airlines(-1,07%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 4.839.116 και 4.011.835 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Πειραιώς με 33,68 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 21,75 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν 64 μετοχές, 39 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Με εταιρικά κέρδη η Ευρώπη

Η UBS αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την αύξηση των κερδών των εισηγμένων της Ευρωζώνης το 2026 στο 15%, από 8% προηγουμένως για τον EuroStoxx 50 και από 11% για τους ευρύτερους δείκτες της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να σημειώνεται άνοδος στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,62% στις 654,84 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,66% στις 10,818 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται στο +ο,64% στις 26,148 μονάδες, ο γαλλικός CAC βρίσκεται στο +0,43% στις 8,488 μονάδες. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,05% στις 52.692 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στο +0,83% στις 19,974 μονάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Στα ύψη πετρέλαιο και φυσικό αέριο εν μέσω αδιεξόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν για την ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Οι μειωμένες εισροές LNG, σε συνδυασμό με τη ζήτηση ενέργειας για κλιματιστικά εν μέσω καύσωνα, έχουν επιβραδύνει την αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ευρώπη
FILE PHOTO: A flame rises from a gas flare at the Dangote Industries oil refinery and fertilizer plant site in the Ibeju Lekki district of Lagos, Nigeria.