Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.407,85 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με οριακή άνοδο 0,07%

Σημειώνουν μικρή άνοδο οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα (17.6.2024), μετά την ισχυρή πτώση της Παρασκευής, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης, διαμορφώνεται στις 1.407,85 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,15 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (+1,72%), της Motor Oil (+1,15%), της Coca Cola HBC (+0,89%) και της Lamda (+0,77%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-0,85%), της Eurobank (-0,68%) και της Alpha Bank (-0,45%).

Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 10 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +7,56% και Ίλυδα +5,18%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Λούλη -2,62% και Λανακάμ -2,11%.

Ευρωπαϊκές αγορές

Στις 10:09 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%.

Ο υποδείκτης των μετοχών τεχνολογίας ήταν αυτός με τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άλμα 1,2%, ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενισχύθηκαν άνω του 1%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις την περασμένη εβδομάδα όταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,6% στην αρχή της συνεδρίασης ύστερα από πτώση άνω του 6% την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις και νευρικότητα στο ΧΑ με βουτιά της ΔΕΗ – Στο κόκκινο η Ευρώπη ενώ επιφυλακτική είναι η Wall Street
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ Nasdaq και S&P 500 σημειώνουν άνοδο χάρη στην ανάκαμψη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου
Trading screen financial data in red. Sell-off. Selective focus. Focus is appx central. Heavy selling.
Το πετρέλαιο συνεχίζει πάνω από τα 100 δολάρια – Η αγορά ανησυχεί για το αδιέξοδο στις ειρηνευτικές επαφές και τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
Τον τόνο στην αγορά δίνουν οι αναρτήσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμένων
A general view of the PCK refinery, a crude oil processing facility supplying gasoline, jet fuel, diesel and fuel oil, in Schwedt/Oder, Germany, March 31, 2026. REUTERS/Lisi Niesner