Οικονομία

Airbnb: Είμαστε στην διάθεση όλων για να λειτουργήσει το μητρώο

Στη διάθεση όλων τίθεται η Airbnb προκειμένου να βοηθήσει ώστε να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το μητρώο των βραχυπρόθεσμων δηλώσεων που άνοιξε σήμερα. Αυτό τονίζει η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έκανε το διαμοιρασμό κατοικίας (home sharing) ακόμα πιο εύκολο.

Η Ελλάδα παραμένει ως ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Τον προηγούμενο χρόνο, υπολογίζεται πως 1,4 εκατ. χρήστες της Airbnb επισκέφτηκαν την αρχαία χερσόνησο των Θεών για να ζήσουν την εμπειρία της ελληνικής κουλτούρας, ιστορίας, γαστρονομίας και μερικά από τα ομορφότερα τοπία παγκοσμίως, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι οικοδεσπότες μπορούν να αποκτήσουν ένα αριθμό εγγραφής άμεσα μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που τέθηκε σε εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών. Η Airbnb σε συνεργασία με το υπουργείο, θα ενισχύσει την προώθηση της πλατφόρμας, διευκολύνοντας έτσι τους οικοδεσπότες ως προς την προσαρμογή τους με τους νέους κανονισμούς, προσθέτοντας ένα πεδίο για τους οικοδεσπότες στην Ελλάδα ώστε να προβάλλουν ευκολότερα τον αριθμό εγγραφής τους στην καταχώρησή τους.

[read4more]

Η κοινότητα της Airbnb, όπως τονίζει στην ανακοίνωση της, ενίσχυσε την τοπική οικονομία κατά 750 εκατ. ευρώ τα οποία περιλαμβάνουν τα έσοδα από τις ενέργειες του διαμοιρασμού κατοικίας καθώς και τις δαπάνες των φιλοξενούμενων. Ο μέσος οικοδεσπότης έλαβε 2.850 ευρώ σε εισπράξεις και η μέση καταχώρηση κατοικίας είχε 28 διανυκτερεύσεις- λιγότερο από τρεις διανυκτερεύσεις ανά μήνα. Περίπου 40,000 οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα «άνοιξαν» τα σπίτια τους σε φιλοξενούμενους που ήθελαν να ζήσουν μια εμπειρία στην χώρα σαν ντόπιοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
ΑΑΔΕ: Υποχρεώσεις εισοδήματος – Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όποιο ευθυνόμενο πρόσωπο δεν εγγραφεί έγκαιρα
Για το έτος 2025, οι υπόχρεοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν σε αρχική εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων για τα αρχεία εισοδήματος, με την προθεσμία να ξεκινά την Πέμπτη 1/01/2026 και να λήγει την Πέμπτη 15/01/2026
Φωτογραφία: iStock
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν «έξυπνες» αγορές: να συγκρίνουν τιμές σε φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικές πλατφόρμες και, όπου είναι δυνατόν, να έχουν σημειώσει τις τιμές πριν την έναρξη των προσφορών
iStock