Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Αισιόδοξη για τις ελληνικές τράπεζες η σκληρή Ντανιέλ Νουί της ΕΚΤ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Επιτέλους και μία νότα αισιοδοξίας. Και μάλιστα από τη σκληρή πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ελέγχει όλες τις τράπεζες του ευρωσυστήματος) τη Γαλλίδα Ντανιέλ Νουί.

Υστερα από τη συνάντησή της με την Τράπεζα της Ελλάδος και Ελληνες τραπεζίτες άνοιξε μία χαραμάδα δηλώνοντας αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, τις οποίες βρήκε αισθητά βελτιωμένες σε δήλωσή της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα η Ντανιέλ Νουί δήλωσε ότι «είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης. Τώρα, η μείζων πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί», παρέχοντας την ουσιαστική στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε