Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αξιωματούχος ΕΚΤ: Άμεσα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών για να γλιτώσετε κούρεμα καταθέσεων

Αξιωματούχος ΕΚΤ: Άμεσα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών για να γλιτώσετε κούρεμα καταθέσεων

Μαζικούς πλειστηριασμούς από κόκκινα δάνεια προαναγγέλλει η Ντανιέλ Νουί, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, που ζητάει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες πριν την Πρωτοχρονιά για να αποφευχθεί κούρεμα στις καταθέσεις.

Με συνέντευξη της στα Νέα η Ντανιέλ Νουί από τη μία προειδοποιεί πως η ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες πρέπει να γίνει πριν το τελος του 2015, όμως από την άλλη εκτιμά πως ο χρόνος είναι αρκετός.
Μάλιστα προσθέτει πως τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο για τις 4 ελληνικές τράπεζες είναι επαρκή, όπως αποδείχτηκε από τα stress tests της ΕΚΤ που υπολογίζουν τα απαιτούμενα χρήματα στα 14,4 δισ. ευρώ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ ανοίγει όμως και το καυτό θέμα των κόκκινων δανείων, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά καταιγίδα πλειστηριασμών.
”Είναι σημαντικό να παρέχεται προστασία σε όσους πραγματικά τη χρειάζονται, αλλά και να δημιουργηθούν αντικίνητρα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Ένα νομικό σύστημα που προστατεύει ένα υπερβολικά υψηλό ποσοστό των δανειοληπτών, ξεκάθαρα δίνει σε κάποιους τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το σύστημα”.

Πηγή Τα Νέα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε