Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αλλάζουν και την κλίμακα φόρου – Επιπλέον φόροι για τους περισσότερους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρόταση και για νέες κλίμακες φόρου πέφτει στο τραπέζι και έτσι έρχεται και νέα “τιμωρία” για όσους έχουν ένα μεσαίο εισόδημα.

Οι προτάσεις στη διαπραγμάτευση περιλαμβάνουν και αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης. Δεν είναι λοιπόν μόνο μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που θα χάσουν χρήματα λόγω αφορολόγητου, αλλά όλοι οι φορολογούμενοι.
Ειδικά οικογένειες με μεσαίο εισόδημα, δηλαδή από τα 22.000 ευρώ και πάνω θα δουν αύξηση του συντελεστή φορολόγησης.
Η νέα πρόταση περιλαμβάνει κλίμακες φόρου 22% για εισοδήματα ως 22.000 ευρώ/χρόνο και όχι 25.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για τα εισοδήματα από 22.001 ως 42.000 η κλίμακα θα διαμορφωθεί στο 32%. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η κλίμακα για τα εισοδήματα από 42.001 ως και 65.000 πάει στο 42% και για τα εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος θα διαμορφωθεί στο 50%.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και την ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα του φόρου τότε μόνο επιβαρύνσεις μπορεί να δει για κάθε φορολογούμενο. Αυτό άλλωστε είναι αυταπόδεικτο από τη στιγμή που οι δανειστές απαιτούν φορολογικές επιβαρύνσεις της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε