Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανανεώνεται η θητεία του Μ. Παναγιωτάκη στην ΔΕΗ

ΔΕΗ Παναγιωτάκης

Παραμένει στην θέση του επικεφαλής της ΔΕΗ ο Μανώλης Παναγιωτάκης. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες το Υπέρ – Ταμείο που είναι ο βασικός μέτοχος πλέον της Επιχείρησης θα προτείνει την ανανέωση της θητείας του, που λήγει στις 9 Απριλίου.

Πάντως ίσως υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση στην λήψη της απόφασης, για καθαρά τεχνικούς λόγους. Η Γενική Συνέλευση που θα ενέκρινε και την παραμονή του στην θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου, αλλά λόγω του ότι εκκρεμεί η πλήρωση της θέσης ενός παραιτηθέντος μέλους, καθώς και η προσθήκη δύο ακόμη νέων. Το πιθανότερο είναι η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί τελικά μετά το Πάσχα.

Η αρχική πρόθεση ήταν να αποφασιστούν από τη Συνέλευση και τα θέματα που σχετίζονται με την απόσχιση των περιουσιακών στοιχείων που θα βγουν προς πώληση μέσω διαγωνισμών. Ωστόσο παραμένει αμφίβολο εάν κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί, καθώς προϋποθέτει την κατάθεση και ψήφιση στην Βουλή του σχετικού νόμου του ΥΠΕΝ.

Παρότι ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης έχει διαβεβαιώσει ότι θα έρθει σύντομα, προς ώρας είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα, καθώς οι διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για πλευρές της αποεπένδυσης της ΔΕΗ συνεχίζονται.

Του Θανάση Παπαδή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις