Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανησυχία Χαρδούβελη για τη μαζική φυγή καταθέσεων

Ανησυχία Χαρδούβελη για τη μαζική φυγή καταθέσεων

Η αβεβαιότητα λόγω των εκλογών, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη δημιουργήσει φόβους, αφού καταθέσεις ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ έχουν βγει από τις τράπεζες τους τελευταίους δυο μήνες, δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης στην Wall Street Journal.

Στη συνέντευξη του στην Wall Street Journal ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αφού αναφέρει τους φόβους λόγω της εκροής καταθέσεων, μετά εμφανίζεται καθησυχαστικός εξηγώντας πως αυτές οι αναλήψεις, ύψους 3 δσ. Ευρώ, είναι κατα πολύ μικρότερες από τα περίπου 70 δισ. ευρώ που πέταξαν από τις ελληνικές τράπεζες τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Ωστόσο βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και πρέπει να παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά την συμπεριφορά των καταθετών

Ο Γκίκας Χαρδούβελης πάντως επιλέγει με μεγάλη προσοχή μία προς μία τις λέξεις του.
”Η πιθανότητα μιας μαζικής φυγής καταθέσεων από τις τράπεζες είναι πολύ μικρή, καθώς ο λαός καταλαβαίνει ότι οι καταθέσεις του είναι ασφαλείς. Ωστόσο βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και πρέπει να παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά την συμπεριφορά των καταθετών”.

Και ενώ για τις τραπεζικές καταθέσεις ο Γ. Χαρδούβελης είναι ”κουμπωμένος”, για την αβεβαιότητα και τις επιπτώσεις της είναι κατηγορηματικός.
”Η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να διολισθήσει και πάλι σε ύφεση εάν η χώρα εισέλθει σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας και τα «σπάσει» με τους διεθνείς πιστωτές της.
Αν η αβεβαιότητα αυτή δεν διαλυθεί σύντομα θα μπορούσαν να χαθούν μήνες οικονομικής ανάπτυξης.
Αν χάσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν η οικονομία θα μπορούσε να ‘απογειωθεί’, και στη συνέχεια ενδεχομένως και το δεύτερο τρίμηνο, τότε σου μένει η μισή ανάπτυξη από αυτήν που θα μπορούσες να έχεις”.

Πηγή Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε