Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3115 δολάρια.
Το θετικό κλίμα που επικρατεί για το ευρώ ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την βελτίωση που παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία. Ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε το Μάρτιο κατά 1,2%, από 0,6% που είχε αυξηθεί το Φεβρουάριο. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προσδοκίες για επιτάχυνση της ανάκαμψης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 9,73%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,27 % να διαμορφωθεί στο 8,46%.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν οριακή πτώση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,49% από 0,50%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,39% από 0,40%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,30% από 0,32%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20% ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ραβασάκια” της εφορίας ακόμη και για οφειλές 100 ευρώ
“Η Ελλάδα θα είχε σωθεί αν είχε χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από το ευρώ το 2010”
