Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου

Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Άνοδο σημείωσαν και σήμερα (28.9.2023) οι τιμές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στις τιμές τους. Παράλληλα, στην αγορά παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις, οι οποίες ώθησαν τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αντίστοιχα με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κινούνται και οι μεγαλύτερες ευρωπαικές αγορές με την απόδοση του 10ετούς Γερμανικού ομολόγου να έχει εκτοξευτεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών.

Αρνητικά επηρεάζουν τόσο την ελληνική όσο και τις ευρωπαικές αγορές, η μεγάλη άνοδος στην διεθνή τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι οποίες σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 202 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνον τα 92 εκατ .ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,42% από 4,28% που έκλεισε χθες, έναντι 2,95% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,47% από 1,45%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0560 δολ . από το επίπεδο των 1,054 δολ, που άνοιξε η αγορά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις