Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποδείξεις: Ξεχάστε το πλαστικό χρήμα – Δεν λειτουργεί το σύστημα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Αλαλούμ με τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα
– Ίσως χρειαστεί να συγκεντρώνονται και χάρτινες αποδείξεις
– Άγνωστο ακόμη ποιες δαπάνες θα “χτίζουν” το αφορολόγητο

Πραγματικό αλαλούμ επικρατεί με τις αποδείξεις ενώ ήδη η υποχρέωση των πολιτών να συγκεντρώνουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα τρέχει από την αρχή του χρόνου.

Το κράτος ακόμη δεν είναι έτοιμο. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα ελληνικό… φαινόμενο.
Ακόμη δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα το σύστημα καταγραφής των ηλεκτρονικών συναλλαγών να μην λειτουργεί.


Μάλιστα το υπουργείο δεν έχει κάνει ακόμη τις απαραίτητες συναντήσεις με τις τράπεζες που θα είναι εκείνες που θα ενημερώνουν για τις συναλλαγές.
Μάλιστα ακόμη κι αν όλα τρέξουν και ο χρόνος συμπιεστεί θεωρε΄/ιται βέβαιο ότι θα χαθεί τουλάχιστον ο Ιανουάριος, αν όχι και ο Φεβρουάριος.
Οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι δηλαδή θα χάσουν έναν ή δύο μήνες συναλλαγών και ίσως με τον τρόπο αυτό βρεθούν αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο 22% καθώς δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα ως το τέλος του έτους.


Κάπως έτσι ήδη υπάρχουν σκέψεις για κάποιο διάστημα να γίνουν αποδεκτές και αποδείξεις ταμειακής χωρίς τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Την ίδια ώρα όμως παραμένει και το αλαλούμ με το ποιες τελικά είναι οι αποδείξεις που χτίζουν το αφορολόγητο καθώς ερωτηματικό μπαίνει πλάι στις δαπάνες για ιατρικά έξοδα, την τηλεφωνία ή άλλα καθημερινά έξοδα όπως τα διόδια κλπ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε