Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αποκάλυψη σοκ του Bloomberg: Θα κοστίσει περισσότερο το Νέο Μνημόνιο

Αποκάλυψη σοκ του Bloomberg: Θα κοστίσει περισσότερο το Νέο Μνημόνιο

Είναι πιθανόν να αυξηθούν τα επιτόκια στο Νέο Μνημόνιο της Ελλάδας, προειδοποιεί – απειλεί μέσω του πρακτορείου Bloomberg ο Christophe Frankel, οικονομικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
 

”Όπως και ένα καλό κρασί έτσι και το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μπορεί να γίνει πιο ακριβό καθώς θα μεγαλώνει” είναι το δημοσίευμα – βόμβα από το Bloomberg.
Όπως εξηγεί ο οικονομικός διευθυντής του ESM στο διεθνές πρακτορείο ”κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το επιτόκιο θα παραμείνει σε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο, το οποίο μάλιστα δεν είναι κλειδωμένο για ολόκληρη την διάρκεια του δανείου”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο ESM χρεώνει εως τώρα την Ελλάδα με επιτόκιο 1% στα 86 δισ. ευρώ που έδωσε στο πλαίσιο του Νέου Μνημονίου.
Αν λοιπόν πραγματοποιήσει την απειλή του, και δεν πρόκειται για διαπραγματευτική κίνηση ενόψει της συζήτησης για το χρέος, τότε θα γίνει ακόμα πιο δυσβάστακτο το κόστος δανεισμού για την χώρα μας.

Για αυτό και το Bloomberg σχολιάζει πως η προοπτική ενός πολύ διαφορετικού επιτοκίου προσθέτει μια νέα διάσταση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή Capital

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε